Müslümanlar 2100 yılında dünyadaki en kalabalık nüfusa sahip olacak

Araştırmacılar, 2100 yılında Müslümanlar'ın dünyadaki en kalabalık nüfusa sahip din olacağını söyledi.
Müslümanlar 2100 yılında dünyadaki en kalabalık nüfusa sahip olacak

Dünyadaki Müslümanların sayısının 2015 yılı itibariyle 1.8 milyarı bulduğu belirtilirken, İslam'in 2100 yılına kadar dünyanın en büyük din topluluğu haline geleceği tahmin ediliyor. İslam'ın dünyada en hızlı büyüyen din olması sebebiyle, mevcut demografik eğilimlerinin sürmesi durumunda 2100 yılına kadar İslam'ın dünyanın en büyük dini haline geleceği hesaplandı.

Dünya nüfusunun 2015-2060 döneminde yüzde 32 büyümesi beklenirken, aynı süre içinde Müslümanların sayısı yüzde 70 gibi hızlı bir artış göstereceği düşünülüyor. Bu süre içinde içinde Hristiyanların sayısındaki artış ise yüzde 34 olarak öngörülüyor.

ARAPLARIN PAYI YÜZDE 20

Öte yandan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşayan Arapların dünyadaki Müslümanların sadece yüzde 20'sini oluşturduğu, yüzde 62'sinin ise Endonezya, Hindistan, Pakistan, Bangladeş, İran ve Türkiye dahil Asya ve Pasifik'teki Arap olmayan ülkelerde yaşadığına dikkat çekildi.

EN ÇOK MÜSLÜMANIN YAŞADIĞI ÜLKE HİNDİSTAN OLACAK

Araştırma raporunda, halen dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya olduğu hatırlatıldı. Ancak 2050 yılına kadar Hindistan'ın, nüfusunun çoğunu Hindu dini mensupları oluşturmaya devam etse de en çok Müslümanın yaşadığı ülke olarak Endonezya'nın yerini alacağı belirtildi.

PEW ayrıca, 2050 yılına kadar ABD'de yüzde 2,1'e çıkacak Müslümanların oranının Avrupa'da yüzde 10'a yükseleceğini de tahmin etti.