Muş’ta demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor

Muş'ta devam eden demokrasi nöbetine katılan Vali Seddar Yavuz, tüm halkı FETÖ örgütüne karşı olduğu gibi PKK terör örgütüne de karşı bir olmaya...
Muş’ta demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor

Muş'ta devam eden demokrasi nöbetine katılan Vali Seddar Yavuz, tüm halkı FETÖ örgütüne karşı olduğu gibi PKK terör örgütüne de karşı bir olmaya davet etti.

Muş'ta demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor. İlk olarak güvenlik noktasından geçen binlerce vatandaş, belediye meydanı doldurdu. Burada ay yıldızlı bayraklarla Fetullahçı Terör Örgütüne tepki gösteren vatandaşlar hükümete ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Binlerce vatandaşın tekbirler getirdği demokrasi nöbetinde ilahi sanatçıları sahne aldı. Ardından meydana gelen Vali Seddar Yavuz, yoğun ilgi ile karşılandı.

Vatandaşları selamlayan Vali Seddar Yavuz, Muş halkını PKK terör örgütüne karşı dimdik olmaya davet etti.

Vatandaşlardan PKK terör örgütüne karşı dik durma sözü alan Vali Yavuz, şunları söyledi: "FETÖ'nün askeri kıyafet giymiş teröristlerini kovaladığınız gibi Apo'nun da teröristlerini kovalayacak mısınız? FETÖ'nün teröristlerine, toplarına, tanklarına dimdik durduğunuz kadar bugün Bingöl'de 6 tane vatan evladını şehit eden hainlerin karşısında da dimdik duracak mısınız? Ay yıldızlı al bayrağımızı göklere çekecek miyiz? Bir daha çekecek miyiz? Eğer bakın FETÖ'ye başka muamele PKK'ya başka muamele yaparsanız yanılırsınız. Biliniz ki bunların kumanda masasında oturanlar aynı kişilerdir. Hiç kuşkunuz olmasın bundan. O yüzden canımız yandı, niye yandı biliyor musunuz? Bir kez daha içim yandı biliyor musunuz? Çünkü Uşak Valiliği yaptığımda ve henüz kundakta ki bir çocuk öksüz kaldı. Polis memurunun kundaktaki çocuğu bugün babasız kaldı. Biz bu topraklarda artık ölmek ve öldürmek istemiyoruz. Biz kardeşçe yaşamak istiyoruz. Nasıl Çanakkale'de koyun koyuna yatıyorsak bugün de el ele gönül gönüle, omuz omuza işte bu ay yıldızlı bayrağa, al bayrağa ve Lailaheilallah sancağına göklere dikmek istiyoruz. Bizimle var mısınız? Var mısınız bizimle? Eğer biz bu şuura ulaşırsak sorunlarımızı çözeceğiz. Eğer biz bu şuura ulaşamazsak bakın evlatlarımızı, göz bebeklerimizi kaybetmeye devam edeceğiz."

"O yüzden bir ve beraber olun. Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım" diye kaydeden Vali Yavuz, "Çünkü biz biliyoruz ki müminler kardeştir, müminler ancak kardeştir. O yüzden hepimiz iman etmiş insanlarız. O yüzden ben hep söylüyorum; diyorum ki biz Kürt kadar Kürdüz, Arap kadar Arabız, Boşnak kadar Boşnağız, Türk kadar Türküz, biz çünkü Müslümanız. Müslüman asla ırkçı olamaz. Bu duygularla hepinizi saygı ile selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra binlerce vatandaş Muş Valiliği önüne kadar yürüyüş yaparak demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.

Muş’ta demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor

Muş’ta demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor

Muş’ta demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor

Kaynak: