Muş’ta doğalgaz yoğunluğu

Muş'ta yaklaşan kış mevsimi öncesi doğalgaz abonelik işlemlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle dağıtım şirketinin hafta sonu da çalışacağı bildirildi.
Muş’ta doğalgaz yoğunluğu

Muş'ta yaklaşan kış mevsimi öncesi doğalgaz abonelik işlemlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle dağıtım şirketinin hafta sonu da çalışacağı bildirildi.

Yaklaşık iki yıl önce çalışmalarına başlanan doğalgaz döşemeleri ile konutlarını doğalgaza dönüştüren vatandaşlar, kış gelmeden abonelik işlemlerini yapmak için doğalgaz dağıtım şirketinde yoğunluğa neden oldular. Yaşanan yoğunluktan dolayı vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için dağıtım şirketi hafta sonu da mesai yapacak. Yaşanan yoğunlukla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Duğugaz Genel Müdürü Turgut Kızılkaya, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için hafta sonu da mesai yapacaklarını belerterek, "Vatandaşlarımıza bir uyarıda bulunmak gerekiyor, kış mevsiminin kendini göstermeye başlamasıyla birlikte şirketimizde ciddi bir yoğunluk olmaya başladı. Bu yoğunluğu atlatabilmek için kış gelmeden bu hafta sonu başlamak kaydıyla vatandaşlarımızın abonelik işlemlerini almaya başlayacağız. 30 Kasım tarihine kadar bu yoğunluğu ciddi manada düşüreceğimizi düşünüyoruz. Bu kararı almamızdaki en büyük gerekçe, buradaki abonelik işlemlerinin işlem süresi biraz fazladır. Bankalardaki gibi kısa süreli işlemler değil. Her bir işlem 6-7 dakika arası bir süre alıyor. Gelen vatandaşların bekleme süresinin biraz fazla olmasından dolayı gelen şikayetler nedeniyle personel sayımızda bir artırım yaptık ve ilave olarak da bu hafta sonu geçerli olmak kaydıyla hafta sonları da çalışacağız" dedi.

Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Kızılkaya, "Vatandaşlarımızın işlemlerini son güne bırakmamaları gerekiyor. Vatandaşlar bina içlerinde veya dairelerinde iç tesisatçılarına yaptırmış oldukları imalatları projelendirip şirketimize gönderdiklerinden ve proje onayı aldıklarından emin olmalılar. Proje onayı alınmadan buraya geldiklerinde herhangi bir işlem yapılamıyor. Yapılan imalat projelendirilecek ve proje Doğugaz İç Tesisat Birimi tarafından onaylanmalıdır. Normalde yapılması gereken önce projenin onaylanmasından sonra imalatın yapılmasıdır, ama vatandaşımız bunun kontrolünü yapmadı bizden bağımsız gelişen bir şekilde imalata geçtiler. Biz vatandaşımıza şunu söylüyoruz, önce projenizi onaylatın ve iç tesisat firmalarıyla görüşüp projelerini şirketimize göndermelerini sağlayın" diye konuştu.

Muş’ta doğalgaz yoğunluğu

Muş’ta doğalgaz yoğunluğu