Muş'ta terör örgütüne yardım ve yataklık eden 12 kişi tutuklandı

Muş'ta, polis aracına yönelik saldırı ve Vali Yavuz'a yönelik bombalı saldırı girişimine ilişkin "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan gözaltına alınan 17 kişiden 12'si tutuklandı.
Muş'ta terör örgütüne yardım ve yataklık eden 12 kişi tutuklandı

Muş'ta polis aracına yönelik saldırı ve Vali Seddar Yavuz'a yönelik bombalı saldırı girişimine ilişkin "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlamasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 12'si tutuklandı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK'nın keşif istihbarat faaliyetlerinde yer alan ve örgüt mensuplarına malzeme temin ettiği belirlenen şahıslara yönelik yürütülen çalışma kapsamında, 1 Ağustos'ta merkez Kıyık köyü mevkisinde durdurulmak istenen araçtan polis ekiplerine ateş açıldığı hatırlatıldı.

Ekiplerin karşılık vermesi sonucunda 2 terör örgütü mensubunun ölü ele geçirildiği belirtilen açıklamada, saldırı sonrası kentte yapılan çalışmalarda PKK/KCK terör örgütüne yardımda bulunan, örgütün keşif istihbarat faaliyetleri içerisinde yer alan, örgüt mensuplarına silah ve mühimmat ile patlayıcı yapımında kullanılan gübre, pil ve kablo temin eden toplam 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Vali Yavuz'a bombalı saldırı girişiminde keşif yapmışlar

Yapılan çalışmalarda, şüphelilerden aralarında Muş Valisi Seddar Yavuz'a yönelik vali konağı çevresinde bomba düzenekli saldırı girişiminde yer aldığı belirtildi.

Olayla ilgili olarak keşif ve istihbarat içerisinde yer alan ve Vali Yavuz'a yönelik saldırı için hazırlanan bomba düzeneğinde kullanılan 1 ton patlayıcıyı örgüt mensuplarına teslim eden kişilerin de bulunduğu bildirilen açıklamada, şahıslardan 12'sinin tutuklandığı, 4 kişinin adli kontrol şartıyla serbest, yaşı küçük bir şüphelinin ise adli mercilerce serbest bırakıldığı kaydedildi.