Mustafa Cengiz'den Lucescu'ya tepki!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündeme dair açıklamalarda bulundu ve yabancı sınırı tartışmalarında Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'yu suçladı. Ayrıca transfer itiraflarında bulundu.
Mustafa Cengiz'den Lucescu'ya tepki!

Galatasaray Başkanı, Mustafa Cengiz, TRT Spor'da gündeme dair konular hakkında canlı yayında açıklamalarda bulundu.

"MANUEL FERNANDES İÇİN GÖRÜŞTÜK"

Devre arasında Lokomotiv Moskova ile Manuel Fernandes transferi için görüştüklerini açıklayan Mustafa Cengiz, "Lokomotiv Moskova, Manuel Fernandes'i bize teklif etti. Futbolculuğunu beğenirim ama 'Siz niye bırakıyorsunuz?' dedik, cevaplamadılar. Mali şartları o zaman uygun gelmedi. Mali şartları uygun olan her şeyi değerlendiririz. Fatih Hoca ile o zaman bu transferi konuşmadık" dedi.

"ZLATAN IBRAHIMOVIC İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK"

Zlatan Ibrahimovic için de ilk geldikleri dönemde görüşmeler yaptıklarını söyleyen Mustafa Cengiz, "Zlatan Ibrahimovic için en üst düzeyde çok uğraştık ama ABD'de kalmak istedi. Ibrahımovic çok değişik biri. En büyük hayalim Galatasaray'ın 3-4 kez Şampiyonlar Ligi'ni ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı kazanması." ifadelerini kullandı.

''İNŞALLAH ŞAMPİYON OLACAĞIZ''

Galatasaray adının olduğu her yerde şampiyonluk için mücadele eder. Bursaspor maçı

''DIAGNE'Yİ HOCAMIZ ÖZELLİKLE İSTEDİ''

İnsanların alışkanlıkları vardır. Bir çiçeği yarım metre oynatın, o çiçek solar. Futbolcular da bir insan. Ortamları değişince adapte olmaları lazım. Hocamız, Diagne'yi özellikle istedi. Biz tüm transferleri teknik heyete bırakmıştık. Teknik heyet ne derse onun gerekliliklerini yaparız. Diagne'yi alırken çok değerli bir iş yaptık bence. Ekonomik olarak zorladı mı zorladı. Ama bazılarının dediği gibi bizi eksiye itmedi. Çok az bir farkla artıdayız. UEFA ile anlık temas halindeyiz zaten. Eksiye girersek hemen ceza yeriz. UEFA'dan habersiz bir şey yapmıyoruz. Bizi UEFA'ya şikayet etmeye hiç zahmet etmesinler. Hep görüşüyoruz biz zaten.

''FORVET KONUSUNDA ÇEKTİĞİMİZ ZORLUKLAR...''

Diagne'yi almadan önce forvet transfer konusunda çektiğimiz zorlukları bir Allah bilir bir de Abdurrahim bilir.  Bir sürü planımız vardı ama tutmadı. Taraftarlar, bana sert söylemde bulunmadılar ama attığım her adımda 'forvet' dediler. Diagne, 3 gol geç attı diye hemen eleştirmemek lazım. Roma, bir günde fethedilmedi. Diagne'nin kişiliği de çok iyi. Düzgün bir karakter. Diagne'yi 2 kişi tuttuğu için diğer boşta kalan oyuncuların gol sayısı arttı.

''KULÜPLER BİRLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI HOŞ DEĞİLDİ''

Kulüpler Birliği'nin bizimle ilgili açıklaması hoş olmadı. Aynı bildiriyi yayınlayan kulüpler, hakem hataları sonrası açıklama yaptı. Men dakka dukka! Hakemler kasıtlı hata yapmıyor ama düzenli hata yapıyor. O zaman bırakmanız gerek, bunu söyledik. 17 kulüp adına yayınlanan bildiriyi kime sorsam kimse üstüne almadı.

''YABANCI SINIRINI GÜNDEME GETİREN KİŞİ...''

Bizde bir kanaat oluştu. Galatasaray ne zaman galip gelse yabancı kuralı gündeme geliyor. Gündemde kalmasının bir nedeni oluyor. Nereden çıktı şimdi bu yabancı sınırı konusu? Sadece Galatasaray, sahaya 11 yabancı ile çıktı diye değil. Bunu gündeme getiren kişi Milli Takım'ın eski teknik direktörü. Açık konuşalım. Binlerce futbolcu adayı içinden takımı başarılı çıkartamadı. Başarısızlığı kendi üstüne almadı. Devamlı yabancı var, Galatasaray'da oyuncular Milli marş söyleyemiyor falan. Tüm dünyada oynayan oyuncularımız var. Hazıra konma, takımı yarat. Başarısızlığının üstünü örtmek için bahanelere sığındı. Aynı hoca, bizde çalışırken yabancı sınırına karşıydı. Yabancı sınırına ben karşıyım. Müthiş bir algı var.

''GALATASARAY'A KARŞI ÇOK CESUR HAKEMLER''

Bugüne kadar 2 kez VAR konuşmaların yayınlanmasını istedik. Fenerbahçe ve Konyaspor maçları... Yayınlanmadı. IFAB'a iki kere başvurduk. 2 ay sürdü. IFAB, kararın TFF'ye ait olduğunu söyledi. Ben TFF Başkanı olsam VAR konuşmalarını yayınlardım. Ayrıca hakemler Galatasaray'a karşı çok cesurlar. Bursaspor maçındaki 8 faulümüze 6 sarı kart çıktı ama maç sonunda bakarsanız Bursaspor hakemi eleştiriyor. Ben hakemlerin bile kendilerinden mutlu olduklarını düşünmüyorum.