Müşteriler çilek hasadına başladı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde atıl durumdayken Ziraat Odası tarafından 13 dönümüne çilek dikilen bahçede çileklerin kızarmasının ardından, her gün müşteriler bahçeye gelerek dalından çilek topluyor- Eşiyle çilek toplamaya gelen Ülviye Karaoğlan:- "Geçen y
Müşteriler çilek hasadına başladı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde atıl durumdayken tarım arazisine dönüştürülerek 13 dönümüne çilek dikilen bahçede çileklerin kızarmasıyla her gün müşteriler dalından çilek topluyor.

Aşağıdoğancılar köyünde atıl durumdaki araziyi kiralayıp tarım arazisine dönüştüren Alaplı Ziraat Odası, 3 yıl önce 20 dönümlük tarlanın 13 dönümüne çilek dikti. Geçtiğimiz yıl ilk mahsulü müşterilere toplatan Oda, bu yıl da aynı uygulamayı devam ettiriyor.

Son iki günde bahçeye gelen yüzlerce vatandaş, çilekleri dalından kendi elleriyle toplayıp, kilogramını 7 liradan satın alıyor.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl başlattıkları "Tarladan kendin topla" uygulamasına, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Çileklerin kızarmasının ardından bahçenin kapılarını müşterilerine açtıklarını aktaran Türkoğlu, "Geçen yıl ilk yıl olduğu için herkes çileği bahçeden ihtiyacı kadar kendisi topladı. Çok güzel bir uygulama yaptık. Her gün yüzlerce vatandaş bahçeye gelerek çilek topladı. Bu bizi çok mutlu etmişti. Bu yıl bahçeye 5 dönüm daha ilave yaparak 13 dönüm çilek bahçesi oluşturduk. Çileklerin kızarmasının ardından 2 gün önce bahçenin kapılarını müşterilerimize açtık. Bahçeye gelen müşterilerimiz önce bahçeyi geziyor. Sepetlerine çilekleri toplayarak tartıldıktan sonra satın alıyor. Çileğin kilosunu şu anda 7 liraya satıyoruz. Müşteriler bahçeyi çok merak ediyor. Biz bu uygulamaya bundan sonraki yıllarda da devam edeceğiz." diye konuştu.

Eşiyle çilek toplamaya gelen Ülviye Karaoğlan da "Torunlarıma ve çocuklarıma çilek topladım. Geçen yıl da bahçeye gelmiştik. Çilekler toplandıktan sonra tartılıyor. Sonra parasını ödeyerek satın alıp evimize götürüyoruz. Çok güzel bir uygulama." dedi.

Hasan Türkoğlu ise "Buradaki çilekler organik olduğu için yemesi de güzel. Herkese bu bahçeyi görmelerini tavsiye ederim." ifadesini kullandı.

Kaynak: