'Musul'un operasyonunda Kayyara stratejik önem taşıyor'

Irak ordusunun Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonu için kentin güneyindeki stratejik Kayyara kasabasının ele geçirilmesinin büyük önem taşıdığı belirtildi.
'Musul'un operasyonunda Kayyara stratejik önem taşıyor'

Irak Meclisindeki Güvenlik ve Savunma Komitesi üyesi Mofak Rubayi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'un 60 kilometre güneyindeki Kayyaramerkezinin, terör örgütü DAEŞ'ten geri alınmasının, bölgedeki askeri üssünoperasyonda kullanılması açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Rubayi, geçen ay DAEŞ'ten alınan askeri üssün Musul'u kurtarma operasyonunda askeri birliklere hava desteği sağlayacağını belirtti.

Musul'da da Felluce operasyonuna benzer bir askeri taktik izleneceği bilgisini veren Rubayi, Irak güçlerinin önce kente bağlı Telafer ve el-Baaç ilçelerini geri alacağını, daha sonra kent merkezine yöneleceğini aktardı.

"DAEŞ'in izole edilmesi hedefleniyor"

Iraklı emekli Tuğgeneral Halil en-Nuaymi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayyara'dan Musul'un güneyine açılan yolun askeri birliklerin kullanabileceği en kısa ve az riskli güzergah olduğunu vurguladı.

Ordu güçlerinin Kayyara merkezine yaklaşmasıyla Peşmerge güçlerinin Musul'un kuzeyindeki ilerleyişinin paralel olduğuna dikkati çeken Nuaymi, "Bu entegre planla DAEŞ'in Musul'un kuzey ve güneyinden izole edilmesi hedefleniyor." diye konuştu.

Musul'un en büyük nahiyesi konumundaki 80 bin nüfuslu Kayyara, 10 Haziran 2014 tarihinde DAEŞ tarafından ele geçirilmişti.