Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

MÜTEADDÎ

MÜTEADDÎ

“Müteaddî” kavramı etken, dominant ve aktif demektir. Milletimiz tarih boyunca müteaddî olmuştur. Türk milletinin aslî unsuru böyledir. Fakat son 250 yıldır aziz milletimiz pasifleştirilmeye çalışılmıştır.

Özellikle son 100 yıldır bu arslan milletin zihnî yapısı pasifleştirildi ve kolu-kanadı kırıldı. “Yurtta sulh” lafıyla içe dönük ve pasif bir zihniyet boca edildi Müslüman Türk milletine.

1950 yılından itibaren bu pasif ve rencide edici aşağılık zihnî yapı, milletimizin müteaddî yapısıyla kırılmaya başladı. En son 15 Temmuz’da tekrar “Yurtta sulh” lafı kullanılarak Türk milletinin aksiyoner özüne saldırılmak istendi.

Her yönden milletimizin müteaddî özü pısırıklaştırılmak istendi. Son zamanlarda ortaya çıkan sümüklü birisinin talkınlarıyla örtülü bir kemalizm işlendi. Ama Allah’a şükürler olsun 15 Temmuz direnişi bütün bu ihanetleri tuz-buz etti.

Bütün yönleriyle milletimizin pasifleştirilmek istenmiştir dedik... Mesela ekonomik yönden de öyledir. İki gün önceydi. Radyo-1’de bir “uzman” konuşuyordu. Konuşmasında diyor ki, “Bugünlerde ABD merkez bankası başkanı bir konuşma yapacak. O konuşmaya iyi dikkat etmek gerekir. ABD merkez bankası başkanının konuşmasıyla Türkiye’deki ekonomik denge değişebilir”…

Böyle konuşuyor ekonomik “uzman”.

Yani Türk milleti ABD’nin ağzına bakıyor. Şunun bunun ağzına bakan, şunun bunun vereceği kararları bekleyen, pasif ve sünepe bir tavır Türk milletine son 100 yıldır giydirilmek istenilen rezil elbisedir.

Milletimiz bu sünepeliği reddetmiştir.

Ekonominin kendine mahsus kuralları vardır, bunu biliyoruz.. . Buna kimsenin bir şey dediği yok. Ama bizim ekonomistlerimiz, orijinal bir sistem peşinde olmadılar ki, son 20-25 seneye kadar.

Merhum Özal döneminde ilk defa alternatif bankacılık sistemi gündeme getirildi. Daha sonra şimdi, iki üç yıldır “katılım bankacılığı” şeklinde yeni bir yapılanma var.

Faiz hassasiyeti bunu gerektirir. Son 20-25 seneye kadar Türk milletinin faiz hassasiyetini “ipleyen” yoktu.

MÜTEADDÎ MİLLETİMİZ TEKRAR ASLÎ RUHUNU HATIRLAMAYA BAŞLAMIŞTIR .

TÜRK MİLLETİNİ ORİJİNAL RUHUYLA BULUŞTURAN İSİMSİZ KURULUŞLARI VE GÖNÜL ERLERİNİ HÜRMETLE SELAMLIYORUM.

GÖNÜL ERLERİ OLMAYAN MİLLETLER YIĞINLAŞIR.

MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ MÜTEADDÎDİR VE ÖYLE KALACAKTIR.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR