“Müteahhitlik yasası acilen çıkmalı”

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 15.Dönem Birlik Grubu Başkan Adayı Faruk Demet, “Deprem kuşağında olan ülkemizde tekrar aynı acıların yaşanmaması için müteahhitlik yasasının acilen çıkarılması elzem hale gelmiştir” dedi.
“Müteahhitlik yasası acilen çıkmalı”

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 15.Dönem Birlik Grubu Başkan Adayı Faruk Demet genel kurul öncesi basın toplantısı düzenledi.  Geçmişten gelen birikimlerini üyelere en iyi hizmeti verebilmek için kullanmak istediklerini ifade eden Faruk Demet, “Almış olduğumuz sorumluluğun bilincinde üyelerimizin mesleki ve sosyal gelişimini sağlamak amacı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mesleğimizi ilgilendiren yasa ve yönetmeliklerdeki aksayan yönleri hazırladığımız raporlarla ilgili yerlere iletip çözüm önerisinde bulunacağız” diye konuştu.

“CEBİNDE PARASI OLAN MÜTEAHHİTLİK YAPIYOR”

En çok üzerinde duracakları konunun mevcut yapı denetim yasası olduğunun altını çizen Demet, “Mevcut uygulanan yapı denetim yasasının düzgün işlenebilmesi için eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Ülkemizde halen yapı müteahhitliğinin tarifinin yapılmaması, kriterlerinin belirlenmemesi ve cebinde parası olan herkesin rahatça müteahhit olması sebebiyle yapı sahipleri de yapı müteahhidi oldu. Yapı müteahhitleri ve yapı denetim firması arasındaki çıkar ilişkisini çözmediğimiz takdirde bu yasayı düzgün şekilde işletemeyiz. Deprem kuşağında olan ülkemizde tekrar aynı acıların yaşanmaması için müteahhitlik yasasının acilen çıkarılması elzem hale gelmiştir” şeklinde konuştu. Demet, ayrıca tüm üyeleri Pazar günü gerçekleşecek olan genel kurula davet etti.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER