"Mutlaka olimpiyatlara gitmek istiyoruz"

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun, Küba maçıyla ilgili konuştu.
"Mutlaka olimpiyatlara gitmek istiyoruz"

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda Kamerun'u 72-46 yenerek grubunu lider tamamlayan A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, çeyrek finalde eşleştikleri Küba'yı da yenerek olimpiyatlara gitmek istediklerini söyledi.

Memnun, maçın ardından AA'ya yaptığı açıklamada, maçı çok ciddiye aldıklarını belirterek, "Rakibin durumu kim olduğu bizi ilgilendirmiyor. Biz sadece kendi oyunumuzla ilgileniyoruz. Günden güne oyunumuzu ilerletmek istiyoruz" dedi.

Çeyrek finalde Küba karşısında en iyi şekilde oynayıp, olimpiyatlara katılmaya hak kazanacaklarına inandığını belirten Memnun, "Bütün konsantrasyonumuz onun için, kızlarımızı da yürekten kutluyorum. Müthiş bir takım olarak, birbirimizi destekleyerek sonuna kadar her top için mücadele ederek oynadık. Mutlaka olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Küba da gitmek istiyor, çok zor bir maç olacak. Çok kararlı geleceğiz ve inşallah istediğimizi alacağız" diye konuştu.

Milli basketbolcu Şebnem Kimyacıoğlu da grupta her iki maçta da üstünlüklerini gösterdiklerini vurgulayarak, "Şimdi ileriye bakıyoruz. Bir 40 dakika kaldı, 40 dakika sonra Rio biletimizi almış olabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.