Aykut Demirok

Aykut Demirok

MUTLU SON

MUTLU SON

Beşiktaş orta sahası Spor-Toto Süper ligin en çok koşan ve  diri orta sahalarından. Takım savunması anlamında da rakiplerine az pozisyon şansı tanıyan bir takım.Beşiktaş’ın sahip olduğu bu 2 özellik Torku Konyaspor’da Gekas- Hleb ikilisinin etkinliğini bu maç içerisinde epey sekteye uğrattı.
 
Beşiktaş’ta Veli , Hleb üzerinde oyununu yoğunlaştırırken Torku Konyaspor’da ise  Oğuzhan ‘a en yakın oyuncu Mbamba olarak duruyordu.Maçın ilk 20 dakikasında her iki takım adına kaleyi bulan bir tek şut yoktu.Ama topa hakim olan taraf Beşiktaş’tı.Torku Konyaspor  ise  Gekas’ın bile orta sahaya yakın olduğu bir kurguyla tamamen topun arkasına geçip Beşiktaş’a  oynama şansı tanıdı.23.dakikada  Hleb’in ara pasına hareketlenen Ali Turan’ın ortasında Hasan Kabze’nin Tolga’nın üzerine  yaptığı kafa vuruşu  Torku Konyaspor adına ilk yarının en etkili pozisyonu olurken ,25.dakikadan itibaren ise maç Beşiktaş lehine adeta tek kaleye 
döndü.25-45. dakikalar arasındaki  rakibe karşı olan mahkümiyet bu sene  özellikle de iç sahada alışılan bir durum değildi.Bu periyotta kaleci İtanje’nin yaptığı kurtarışlar alınan 1 puana direk etki etti.
 
2.yarı hücum anlamında daha istekli bir Konyaspor vardı sahada.61. dakikada Gekas’ın volesinde  Tolga başarılı bir kurtarışa imza atarken, hemen sonrasında ise Vukoviç’in duran topta kafa vuruşu yakın mesafeden auta gidiyordu.Ama Beşiktaş’ın yaptığı en iyi işlerden biri olan 3. Bölgedeki  hızlı pas trafiği sonucunda 69. dakikada bir anda  Oğuzhan’ın golü  geldi.
 
Bu gol neticesinde her iki teknik adamın da oyuna yaptıkları müdahaleler  maçın kırılma anı oldu. Bilic’in Oğuzhan-Necip değişikliği Beşiktaş orta sahasının yaratıcı özelliğini alıp götürürken,Mesut Bakkal’ın yaptığı Mbamba-Recep değişikliği ise Torku Konyaspor’a  hücum üstünlüğünü getirdi.
 
Bu değişiklikle forveti Gekas-Hasan Kabze ile çiftleyen Mesut Bakkal ,kanatlardan Djalma –Recep ile yükleniyor bu kurguyu Helb ile de destekliyordu.Golün habercisi90+1de ’Gekas’ın Tolga’ya takıldığı 
pozisyon ile gelirken  ,90+3’te kornerden gelen topta bu sefer Yunan golcü affetmiyordu. Torku Konyaspor’da İtanje’yi bir kenara ayırırsak, Mehmet Güven, Selim,Vukoviç ,Ali Turan ve atığı 
gol ile Gekas işini iyi yapan futbolculardı.Temsilcimizin golünde kornerden gelen topa  Vukoviç’in elle müdahalesi tartışmaya açık bir pozisyon oluşturdu.
 
Torku Konyaspor’un yenilgiyi kabul etmeyip,  hem de bir büyük takıma karşı son 15 dakikadaki gösterdiği mücadele azmi asla görmezden gelinemez ,sonuçta Torku Konyaspor adına sonu nadir de olsa mutlu sonla biten gerilim filmi gibi geçen maçta alınan 1 puan ile Mesut Bakkal ve öğrencileri gerçekten iyi bir iş çıkarmışlardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aykut Demirok Arşivi
SON YAZILAR