Mücahit Yaprakcı

Mücahit Yaprakcı

Mutlu son sorunsalı

Mutlu son sorunsalı

Konyaspor’a gönül verenler için sadece bir hayaldi 3. olmak. En büyük başarımız 2006’da ligi altıncı bitirmemizdi. “Ne günlerdi bee. Altıncı filan oluyorduk” diye konuşmaları duyabilirdiniz kıraathanede oturan Konyasporluların ağzından. Genç Konyasporlular ise derdi; “Abi keşke bizde hatırlasaydık o günleri.”

Konyaspor, hiç kimse beklemezken böyle bir başarıyı; oynadı, inandı, başardı. Aykut Kocaman idaresinde Ali Çamdalı komutasında Konyaspor ligin en çok konuşulan takımı oldu. Bu sene verilen savaşta kazanan biz olduk. Avrupa’ya gitmek çok güzel bir duygu. Eylül ayı geldiğinde grup kuraları çekilecek, Konyalı futbolseverler, o gün Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ın kurası için değil, Konyaspor’un kurası için açacak televizyonu. Konyaspor Avrupa’da da layıkıyla mücadelesini verecek. Konyaspor masalı Avrupa ile devam edecek…

Her masalda güneş bir gün batar, yağmur başlar. Peki, Konyaspor’un yağmuru ne zaman başlayacak? Avrupa’da çok başarısız olursa Konyaspor ya da önümüzdeki sene lige kötü başlarsa, taraftarlar “Yönetim İstifa” diye bağırdığında yağmur başlar, başarısız olunduğunda değil. Yönetim, Aykut Kocaman’ı gönderir, yıldız oyuncu almak için paralarını çarçur ederse yağmur kaçınılmaz olur. Avrupa’da beklenti düşük kalmalıdır masala devam etmek için, oyunculara ve teknik heyete hangi şartta olursa olsun sahip çıkılmalıdır. Başarısız sonuçlarda sabretmek gerekir.

Avrupa’nın büyük kulüplerinin başarı hikayelerine bakıldığında 3 şey belli eder kendini. İlki para ki bu şu an konumuzla alakalı değil, ikincisi sabır, üçüncüsü ise basamakları çıkarak yavaş yavaş ilerlemek. Eğer her sene başarı istiyorsak, Antalya, Bursa, Gaziantep deplasmanına değilde Amsterdam, Londra, Viyana deplasmanına gitmek istiyorsak teknik heyete sahip çıkmalıyız, hem taraftarlar hem de Konya medyası o kadar sahip çıkmalı ki futbolculara ve Aykut Hoca’nın ekibine, yönetimde sahip çıkabilsin. Saydığım üç maddeden ikinci ve üçüncüsü geldiğinde 5 senelik periyotta para da gelecektir kuşkusuz.

Konyaspor’un masalı bu seneyi üçüncü bitirmekle sona ermedi, tam aksine masal daha yeni başladı. Hedef 2023, hedef Büyük Konyaspor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mücahit Yaprakcı Arşivi
SON YAZILAR