Myanmarlı sığınmacılar için dönüş umudu

BM, Tayland'da bulunan Myanmarlı sığınmacılardan bir grubun ülkelerine döneceğini duyurdu.
Myanmarlı sığınmacılar için dönüş umudu

Birleşmiş Milletler (BM), Tayland ile Myanmar sınır bölgesindeki kamplarda yaşayan Myanmarlı sığınmacılardan bir grubun bugün itibariyle ülkelerine döneceğini açıkladı.

BM Cenevre Ofisinde düzenlenen basın toplantısında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü William Spindler, Tayland ve Myanmar hükümetlerinin girişimiyle Myanmarlı sığınmacıların ülkelerine dönmelerinin amaçlandığını söyledi.

Tayland'ın batı bölgesinde bulunan "Tham Hin" sığınmacı kampındaki 6 kişilik bir ailenin her iki ülkenin desteğiyle bugün Myanmar'a döneceğini aktaran Spindler, yarın başka kamplardan da sığınmacıların ülkelerine döneceklerini ifade etti.

Spindler, ülkelerine dönen sığınmacı sayısının mütevazi olmasına karşın, söz konusu pilot uygulamayla Myanmarlı bütün sığınmacıların barış sürecinin devam ettiği ülkelerine geri dönmelerinin amaçlandığını kaydetti.

BMMYK'nin ülkelerine dönen Myanmarlı sığınmacılara destek sağladığını da belirten Sözcü Spindler, Tayland'da 9 ayrı kampta 103 bin 300 Myanmarlı sığınmacının yaşadığını sözlerine ekledi.