Na sjeveru Sirije neutraliziran takozvani regionalni vođa terorističke organizacije PKK/YPG

U akciji turske obavještajne službe (MIT) provedenoj u Kamisliju, na sjeveru Sirije, neutraliziran je regionalni vođa terorističke organizacije PKK/YPG za Kamisli Muhsin Yagan, kodnog imena ”Dijvar Silopi”
Na sjeveru Sirije neutraliziran takozvani regionalni vođa terorističke organizacije PKK/YPG

U akciji turske obavještajne službe (MIT) provedenoj u Kamisliju, na sjeveru Sirije, neutraliziran je regionalni vođa terorističke organizacije PKK/YPG za Kamisli Muhsin Yagan, kodnog imena ”Dijvar Silopi”, javlja Anadolu Agency (AA).

Sigurnosni izvori saopćili su kako je utvrđeno da se Yagan, koji je planirao i proveo nekoliko terorističkih činova protiv snaga sigurnosti na granici, nalazi u Kamisliju.

MIT je potom izveo akciju i neutralizirao Yagana.

Terorista Yagan terorističkoj organizaciji PKK-a pridružio se 1990-ih godina. Bio je uključen u terorističke aktivnosti na periferiji Sirnaka, u Turkiye, nakon čega je prešao na područja u Iraku i Iranu.

Naposlijetku je po direktivi vođe terorista Murata Karayilana 2020. godine poslan u Kamisli, u Siriji, gdje je vodio aktivnosti za to područje.

MIT je intenzivirao aktivnosti usmjerene protiv terorista višeg ranga, a u akciji provedenoj 6. augusta u Kamisliju neutraliziran je Iranac Yusif Mehmud Rebani, kodnog imena ”Rezan Cavit“ koji je bio nadležan za područje Amude-Derbesiye.