Naci Görür'den Tokat Sulusaray’daki depremlere ilişkin açıklama!

Türkiye'nin önde gelen yerbilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, Tokat Sulusaray’da meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Naci Görür'den Tokat Sulusaray’daki depremlere ilişkin açıklama!

Naci Görür, depremde ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Tokat'ta, Sulusaray’da 5,6 deprem oldu. Dün gece burada aynı yerde 4,1 deprem de olmuştu. Dün olan deprem öncü depremdi. Bu deprem Tokat’ta KAF’tan ayrılan ve Anadolu Levhası içerisine SW yönlü uzanan kol üzerinde oluştu. Bu orta büyüklükteki deprem kalitesiz yapı stoklarında zarar vermiş olabilir. Geçmiş olsun.

Halkıma Duyuru

Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi. Deprem oluyor. Televizyonlar konuşmaya başlıyor. Deprem uzmanları sıra sıra boy gösteriyor. Kayıp yoksa şükr edilecek. Gece dışarıda kalınacak. Sonra da unutulacak. Eğer deprem büyükse acı ve keder. Sevgili halkım bu daha ne kadar sürecek? Neden deprem dirençli yerleşim alanları için talepte bulun muyorsunuz? Harekete geçmiyor musunuz? 6 Şubatı ne çabuk unuttunuz? Deprem bizim için domates fiyatından, kırmızı et fiyatından daha mı önemsiz? Mülkün sahibi sizsiniz.

Tokat-Sulusaray’da 4,0 deprem oldu. Bu depremde daha önce olan 5,6’lık depremin artçısı olmalı.

 Muhabir
Etiketler :