Nadide tespihler müzayedede satılacak

Osmanlı'dan bugüne ustaların yılan ağacı, mamut, fil, balina dişi, koç boynuzu ve doğal taş gibi malzemeleri kullanarak yaptığı nadide tespihler, İstanbul'da düzenlenecek müzayedede satışa sunulacak.
Nadide tespihler müzayedede satılacak

Pera Mezat Müzayedecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gacıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece tespih üzerine yapılacak müzayedede 254 parçanın satışa sunulacağını söyledi.

Gacıroğlu, müzayedede Abdullah Öner, Nakkaş Ahmet Geloğlu, Bedri Aslantaş, Eymen Gürtan, Feyzullah Kalaycı, Gürkan Sunay, Günay Ocakbaşı, Hüseyin Çelik, Lokman Karadağ, Mustafa Karabacak (Asker), Şevket Canpolat, Vural Acar, Volkan Acar, Zekai Şenyurt gibi ustaların kehribar, fil dişi, yılan ağacı, granadil ağacı, pelesenk, mors dişi, bağa, oltu taşı, azobe ağacı, balina dişi, koç boynuzu, su aygırı dişi, mamut dişi, bufalo boynuzu ve doğal taşlardan yaptıkları tespihlerin koleksiyonerlerin ilgisine sunulacağını anlattı.

Fil dişi üzerine Esma-ül Hüsna'nın (Allah'ın 99 ismi) işlendiği tespih ile ünlü ustaların kemikler üzerine işledikleri tespihlerin müzayedenin en dikkat çeken ürünleri arasında yer aldığını vurgulayan Gacıroğlu, "Türkiye'de ilk defa sadece tespih üzerine bir müzayede düzenleniyoruz." dedi.

Böcek fosilli tespih

Tespih koleksiyonculuğunun tarihinin eskilere dayandığına değinen Gacıroğlu, "Osmanlı padişahlarından günümüze kadar birçok devlet büyüğü hem kullanmak hem de koleksiyon amaçlı tespihler toplamışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da iyi bir tespih koleksiyoneri olduğunu biliyoruz." diye konuştu.