NATO Genel Sekreteri Atina'da

Atina'yı ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile görüşmelerde bulundu.
NATO Genel Sekreteri Atina'da

Stoltenberg, Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili bir sorusunu yanıtlayan Stoltenberg, ilgili taraflara sağduyu ve kendini tutma çağrısında bulunarak şu anda herkesin Suriye ve Irak'taki istikrarsızlıkların ve 'Rusya'nın saldırgan politikasının' neden olduğu önemli tahriklere odaklanmasını istedi.

Ukrayna'da, Rusya yanlılarının bulunduğu bölgelerde seçim yapılmasının Minsk anlaşmasının ihlali olduğunu ifade eden Stoltenberg, "Rusya'ya, bölgeden askerlerini çekmesi ve Ukrayna'yı istikrarsızlaştırmayı durdurması çağrısında bulunuyorum" dedi. Stoltenberg, yeni bir 'Soğuk Savaş' döneminde bulunulmadığını ancak Rusya'nın güveni sabote ettiğini ifade ederek NATO'nun yüksek düzeyde hazırlık içerisinde bulunmasının önemine işaret etti.

Venizelos ise Yunanistan'ın NATO'nun eski bir müttefiki olduğunu hatırlatarak bu konuda yüksek harcamalar yaptığını, bu nedenle ittifakın dayanışmasını beklediğini söyledi. Venizelos ayrıca Stoltenberg ile olan görüşmede, NATO Genel Sekreteri'ne Kıbrıs'taki gerginliğin Türkiye'nin "Kıbrıs Cumhuriyeti"ni tanımamasından kaynaklandığını ve çözümün uluslararası deniz hukukuna saygı göstermek olduğunu anlattığını belirtti.