NATO ve AB, Orlando'daki saldırıyı kınadı

NATO ve Avrupa Birliği , ABD'nin Orlando kentinde bir gece kulübünde düzenlenen saldırı sonrası başsağlığı ve dayanışma açıklaması yaptı.
NATO ve AB, Orlando'daki saldırıyı kınadı

NATO ve Avrupa Birliği (AB), ABD'nin Orlando kentinde bir gece kulübünde düzenlenen saldırı sonrası başsağlığı ve dayanışma açıklaması yaptı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yayımladığı yazılı açıklamada, Orlando’daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

Saldırıda yaşamını kaybedenlerin yakınları ve LGBT topluluğuyla yas tuttuğunu ifade eden Stoltenberg, “Florida Orlando'daki korkunç saldırıyı şiddetle kınıyorum. Terör ve nefret bizleri değiştirmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Stoltenberg, terörizme karşı mücadelede ve açık toplumların korunmasında NATO müttefikleri arasında birlik vurgusu yaptı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de insanların cinsel tercihleri ya da dini inançları nedeniyle katledilmesinin "trajedi" olduğunu kaydetti.

Düşüncelerinin ve kalplerinin saldırıda yaşamını yitirenlerin aileleriyle olduğuna işaret eden Mogherini, “Terör saldırılarının hedefi olan Amerikalılarla ve özellikle LGBT ile dayanışma içerisindeyiz.“ ifadesini kullandı.

Orlando Emniyet Müdürü John Mina, olayın, şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde saat 02.02'de (TSİ 09.02) silahlı bir saldırganın rehin alma eylemiyle başladığını ve saat 05.00 civarında SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı. Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmıştı.

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi'de kınadı

Öte yandın, ABD'de yaşayan Müslümanların en büyük çatı kuruluşu ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO), Florida eyaletine bağlı Orlando kentindeki gece kulübünde düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Konseyin Genel Sekreteri Üsame Cemal, yazılı açıklamasında, eşcinsellerin gittiği Pulse Club adlı gece kulübünde düzenlenen saldırıyı kınadıklarını belirtti.