NATO Zirvesi'nde Türkiye'ye karşı ağız biriliği yapmışlar

Trump, Merkel ve Macron, ağız birliği yapmışcasına Brüksel'deki NATO zirvesinde görüştükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan benzer ve 'pişkin' isteklerde bulundular.
NATO Zirvesi'nde Türkiye'ye karşı ağız biriliği yapmışlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan, Çin, Rusya ve ABD'de gerçekleştiriği bir dizi kritik ziyaretleri sonrası "NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı" için gittiği Brüksel'de kritik temaslarda bulunarak yurda döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de ikili temaslarda gerçekleştirerek Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı May ve NATO karargah binasında Almanya Başbakanı Merkel ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. 

Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'ya yönelik eleştirilerini yineledi. Erdoğan'ın eleştirisi NATO üyesi ülkelerin teröre destek veriyor olmasınaydı. Erdoğan, NATO üyesi ülkelerin teröristlerin kullandığı silahların sağlayıcısı olduğunu tekrar dile getirdi. Erdoğan'ın bir diğer eleştirisi ise 15 Temmuz sonrası her fırsatta 'Türkiye'nin yanındayız' mesajı veren üyelerin FETÖ'cülere sığınak oluşlarıydı.

ADETA AĞIZ BİRLİĞİ YAPMIŞLAR

NATO liderler zirvesinin ana gündem maddesi 'Uluslararası Terörle Mücadele'ydi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen liderlerin ilk gündem maddesi ne hikmetse bunun tamamen dışında oldu. Ağız birliği yapmışcasına Erdoğan'ın karşısına çıkan liderlerin benzer ifadelerle aynı şeyleri istemesi hiç de tesadüfi durmuyor.

3 ÜLKE 3 PİŞKİN  İSTEK

Erdoğan'la NATO zirvesinde görüşen Macron, Merkel ve Trump aynaya bakmadan ve pişkince bir tavırla Türkiye'den terör örgütleriyle bağlantılarından dolayı tutuklanan ve gözaltına alınan isimlerin"serbest" bırakılmasını istedi. Bu 3 ülkenin de Türkiye'nin yıllardır mücadele ettiği terör örgütlerinin sözde yöneticilerine ev sahipliği yaptığı ve tüm delillere rağmen yüzlercesini iade etmediği artık herkes tarafından biliniyor.

Yıllarca ülkesinde PKK ve DHKP-C'lileri besleyen kırmızı bültenle aranan 350 PKK'lıdan 144'ünü yakalayıp Türkiye'ye bahaneler uydurup iade etmeyen Fransa; terör örgütü propagandası yapmaktan Batman'da gözaltında tutulan Fransız fotoğrafçı Mathias Depardon'u...

Terör örgütü PKK/PYD ve FETÖ'cülerin yuvası olan, besleyip, koruyup kollan para ve silah desteği sağlan, Türkiye'nin girişimlerine rağmen teröristleri iade etmemekle kalmayıp, Türkiye'nin terörle mücadelesini sekteye uğratmak için her türlü girişimde bulunan hatta ortaya atılan bir iddiaya göre darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ü sahte pasaport düzenleyerek Ordu'dan yurtdışına kaçıran Almanya; PKK ve FETÖ'nün adeta sözlüğünü yapan  İlker Deniz Yücel'i...

PKK/PYD'yi eğitip ağır silahlar veren, teröristbaşı Gülen'e yıllardır ev sahipliği yapan ve tüm delillere rağmen iade etmeyen ABD ise, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olan Papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasını istedi.

İKİ YÜZLÜLÜKLERİNE BİR DE AHLAKSIZ TEKLİF EKLEDİLER

Bu 3 ülkenin de Türkiye'nin terörle mücadelesine karşı tutumu açıkça ortada. Tüm delil ve belgelere rağmen Türkiye'nin istediği PKK, FETÖ ve DHKP-C'li teröristleri iade etmeye hiç bir zaman yanaşmadılar. Yaptıkları iki yüzlülüğe bir de ahlaksız teklif ekleyenler Türkiye'den terör örgütü ile ilişkileri açıkça ortada olan isimleri serbest bırakmasını istiyorlar.

ONLARA GELİNCE BAĞIMSIZ YARGI KARARI TÜRKİYE'YE GELİNCE SİYASİ KARAR
İadeler sorulunca her seferinde bahaneleri "Mahkemelerin ve bağımsız incelemelerin sonucuna saygı duymalıyız" oluyor ama iş Türkiye'ye gelince mahkeme ve bağımsız yargının kararını her türlü platformda "siyasi karar" olarak nitelendirip Türkiye'yi her önüne geleni tutuklayan hukuksuz bir devlet olarak göstermeye çalışarak algı operasyonlarına imza atıyorlar.

KAYNAK: HABER7