İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Ne 8 numaraymış arkadaş?         

Ne 8 numaraymış arkadaş?         

Atiker Konyaspor, Ankaragücü galibiyetiyle rahat bir nefes aldı. En azından Rıza Çalımbay’a yoğun olarak yaptığımız eleştiriler, bir süre yerini galibiyetin sevincine bırakacağa benziyor.

Geçen seneden kalan sakatlıklar, bu sezon yaşanan sakatlıklar ve hocanın hala dile getirdiği 8 numaranın olmaması sanırım biraz hocanın şansızlığı…

Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamaları iyi okumakta fayda var. Maçın gidişatına göre hamle oyuncularının yetersizliğini savundu Rıza hoca… 

Orta sahaya bir değişiklik yapmak istediğini ancak kenarda taktiğine göre bir oyuncunun olmadığını dile getirdi. O sırada kenarda bekleyen Amir, Musa ve Moke vardı. Hoca o oyunculara ya güvenemedi ya da o oyuncuları yetersiz gördüğü için oyuna almadı.

Puan sıralamasına baktığımızda Atiker Konyaspor’un zorlu maçları geride bıraktığını görüyoruz. Ancak bu sezon ligde her şeyin olabileceğini gösteren takımlar da var. Ligin son sıralarına demir atan takımlar, şampiyonluğa oynayan takımlara adeta kök söktürüyor. 

Aslında Konyaspor’u başarısız olarak nitelendirmek belki de hem hocaya hem de takıma haksızlık yapmak anlamına gelebilir. Zaten en çok kızılan durum, Konyaspor’un lig sıralamasındaki yeri değil!

Alınması gereken ve o kadar çok yaklaşıldığı halde alınmayan puanlar… Antalyaspor, Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor maçları Konyaspor’un puan kaybetmemesi gereken maçlardı. Konya spor kamuoyunun en çok tepkisi de Konyaspor’un o maçlardaki kaçırdığı puanları alıp daha üst sıralarda yer edinememesi oldu.

Şu an Konyaspor’un puanı 25 civarlarında olabilir ve ligde şampiyonluk için diğer takımlarla yarışır hale gelebilirdi. “Olmadı, futbol bu” demekten başka bir çare kalmıyor. Geçmiş geçmişte kaldı, puanların kaybına ne kadar çok dert yansak da giden geri gelmiyor.

Bir de hocanın defalarda üzerine basarak yaptığı, “Ben geldiğimde Konyaspor geçen yıl 15. Sırada ligi tamamlamıştı” açıklaması var. “Çok fazla oyuncu almadık.” Diyor Rıza hoca… O yüzden hedefi de beklentileri de çok yüksekte tutmuyor. Ama hocam camia seni “takım geçen sene 15. oldu, bu sene 14. olsun yeterli” diye getirmedi.

Konyaspor taraftarının ve bu camianın beklentisi çok yüksek… Geçen yıl 15. olan takım, UEFA Avrupa liginde yarı final ve final gören takımlara kök söktürdü. Geçen yıl 15. olan takım, Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finalin eşiğinden döndü. Onları da atlamazsan çok iyi olacak.

Bir de sen Konyaspor’u sahiplenmelisin ki, bu camia ve bu taraftar da seni bağrına bassın…

8 numarayı defalarca dillendirmenin ne gereği var? Yeri ve zamanı değil… Devre arası transfer döneminde yeniden hatırlatabilirsiniz. Birçok oyuncu varken, hala takımın yetersiz olduğunu söylemeniz, hali hazırda oynayan ve kenarda forma bekleyen oyuncuların motivasyonunu düşürecektir.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR