Ali Kaya

Ali Kaya

Ne Diyor Bu Adam?

Ne Diyor Bu Adam?

Geçen arabam ile yolda seyahat ederken bir radyoda Ak partili bir vatandaşın kendi bölgesin de belediye başkan adayını beğenmediğini ve dava adamı olmadığı yönün de eleştiriler yapmış ve bu aday olursa tepki olarak oy kullanmayacağını ve kendisi gibi düşünen çok kişi olacağını telkin etmiş ve spikerin adayın aynı partili olmasına gerek yok parti seçimi kazanacağı adaya bakar sözü karşısın da irkilerek kendime geldim ve kendi kendime mırıldanarak “Ne diyor bu adam” dedim.
 
Ve Üstad Necip Fazıl’ın Sakarya Türküsü adlı şiirindeki şu dizeler aklıma geldi “Bu dava hor. Bu dava öksüz, bu dava büyük” dizeleri içimizden bazılarının davadan ne anladığını düşündürdü. Evet, bu dava hor ve bu dava öksüz bu dava sadece Ak parti davası değil milletin davası, vatanın davası olarak bakmak gerekir. Ankara da dün yapılan Türkiye’yi yerel de yönetecek Ak Parti belediye başkan adaylarının aday tanıtım toplantısına bu gözle bakmamız gerekir.
 
Malumunuz önümüzde yerel seçimler var ve bu Türkiye için çok önemli bir seçim olduğu aşikardır. Sebebi ise Başkan Erdoğan’ın siyasi hayatında girdiği her seçimi kazanması ve dünyanın güçlü liderleri arasında yerini almasıdır.  Bu da özellikle muhalefetin her seçimi de kaybetmesi sonucunu doğurmuş ve muhalif kanatta millet ittifakı çatısı oluşturmalarına ve dolayısı ile  hangi muhalif parti olursa olsun seçim kazanma stratejisi yerine Ak Parti ve Erdoğan’ı birlikte zayıflatma stratejisi  yoluna girmelerine sebep olmuştur.
 
2016 referandumu ve haziran genel seçimleri Cumhur ittifakının zaferiyle sonuçlansa da Ak Parti ve MHP ye karşı Millet ittifakı yerel seçimleri bir başlangıç olarak görmekte ve var gücüyle çalışmalarına devam etmektedir. Hdp nin Milet ittifakına yerel de dahil olmayıp büyük şehirler de aday göstermeyeceğiz açıklaması dışarıdan desteklediğini apaçık ortaya çıkarmaktadır. Bu durum da yerel seçimler Haziran genel seçimlerinden sonraki en önemli seçim olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
Ancak hal böyle iken asıl mesele Cumhur ittifakının göstereceği adaylar da izlediği yol ve tercihleridir, çünkü halk bu adayların seceresini iyi analiz ederek ona göre oy vermektedir ama bir Ak Partili Mhp’li bir adaya oy verir fakat Chp veya İyi Partili bir adaya oy vermez umarım aynı durum Mhp li için de geçerlidir.   Aday Adaylık sürecin de Ak parti Belediye başkan adaylarını tercih ederken  adaya eğer sadece  oy potansiyeli açısından bakmış ise ve adayın Partiyi temsil  ve davayı zedelemeyecek birikime sahip olup olmadığına bakmadı ise yerel seçimler de ve bir sonraki genel seçimler de Ak parti hayli sıkıntıya girecek demektir.
 
Çünkü yerel de seçilecek belediye  başkanları  Ak partiyi temsil edeceği için yaptıkları hatalar şahsi olabilir,  fakat etkileri genel hatları itibarı ile Partiye ve davaya zarar vereceği kanaatindeyim.  Bundan bir iki hafta önce üç dört ilçe teşkilat başkanları ile yaptığımız bir sohbette bir Başkanın  ” Ben bu Ak  partinin kurucu üyesiyim ve partiyi kurarken bana partiyi kur diyenlere,  ben parasal olarak güçlü değilim diyerek konuştum ve bana  “bize paralı değil  partisine sahip çıkacak dava adamı lazım”  dediler ve partiyi kurduk  dedi yine geçenlerde bize “siyaseti cebinde parası olan yapsın “ diye bir konuşmanın geçtiğini ve bu serzenişleri dinleyince  yerel seçimler de aday belirleme sürecinin önemine bir kat daha inandım,  umarım  Cumhur ittifakı aday belirlerken davasını bilen  ve partisini temsil edebilen adayları tercih etmişlerdir, yoksa millet tercihini nasıl kullanır onu 1 nisan sabahı acı yüzüyle öğrenmemek dileğiyle kalın sağlıcakla.
 
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR