Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Ne düğün ne asker konvoyu! Bunun adı ölüm konvoyu

Ne düğün ne asker konvoyu! Bunun adı ölüm konvoyu

Konya’da hafta sonuna trafik kazaları damga vurdu. Cuma akşam mesai saati bitiminden itibaren meydana gelen 6 trafik kazasında 10 kişi ölürken 16 kişi de yaralandı.
 
Cumartesi gecesi Şekerciler Alt Geçidi’nde meydana gelen feci trafik kazasının görüntüleri ise yürek burktu.
 
Olay yerinden gelen ilk fotoğrafları gördüğümde gerçekten içim titredi.
 
Allah’ım ölümün de hayırlısını versin hepimize...
 
Hafta sonu çok fazla trafik kazası oldu Konya’da. Ölüm ve yaralanma olmadığı için habere konu olmayan çok sayıda da ufak çaplı kaza var.
 
Bu kazaların bu kadar artış göstermesinin en büyük sebebinden biri konvoylar. Düğün evini yas evine çevirme konusunda gerçekten çok iyi performans sergiliyoruz.
 
Dünyada bizden başka bunu başaracak bir toplum olduğunu sanmıyorum. Hele bir de Peygamber Ocağı’na asker gönderirken hem alkol alıp hem de yan verenler yok mu? İnsan ifrit oluyor.
 
Kaza ve kaderin Allah’tan geldiğine iman eden insanlarız ama eşeği de sağlam kazığa bağlamak zorundayız.
 
Gazetemizin bulunduğu Ankara Yolu üzerindeki trafik ışıklarında sadece bu hafta 7 tane kaza saydım. Tabi bu kazalar mesai saatleri içinde benim şahit olduklarım. Bence bu sayı çok daha fazladır. Bu kazaların istisnasız hepsinin sebebi aşırı hız.
 
Yaya geçidinde trafik ışığı yanınca aniden duran araçlara, arkadan gelen diğer araç duramayarak çarpıyor. Muhtemelen sanayideki kaportacı esnafının en az yüzde 10’unun karnı bizim buradaki ışıklardan doyuyor.
 
Daha dün gazetemizi hazırladığımız saatlerde ofisimizin önündeki trafik ışıklarında şahit olduğum bir olayı da hemen aktarayım.
 
Bir düğün konvoyu aniden ışıklarda durdu. Konvoyun en önündeki motosikletli cahiller yolu trafiğe kapatarak lastik yakmaya başladı. Etrafı kara duman ve pis bir lastik kokusu aldı. Bu tantana abartısız 15 dakika sürdü.
 
Bu sırada yol tabi ki araç trafiğine kapandı.
 
Yolun açılmasını bekleyen hakkı gasp edilenler, yolu engellenenler bir boşluk bulalım çıkalım telaşındaydı. Öyle özenli bir cahillik yapılıyordu ki inanamazsınız. Konvoydaki araçlar da organize hareket ediyor, arkadaki araçların geçmemesi için tüm özen gösterilmiş...
 
Klakson seslerini söylemeye gerek yok. Her gencin hayatında yaşadığı bu mutluluk tabi ki onlar için dünyanın en büyük ve en güzel günü lakin onların mutluluğu başkalarının stresine ve hakkının gaspına neden oluyorsa sorgulamak gerekmiyor mu sizce?
 
Aracıyla geçmek için bekleyen vatandaşlar bir anda araçtan inerek konvoydaki gruba tepki göstermeye başladı ve ortalık bir anda ısındı. Kavgayı yine konvoydaki aklı başında olan insanlar ayırdı.
 
Şimdi bu yaptığınız iş oldu mu?
 
Arkadaki araçlar cenazeye mi gidiyorlar? Hastaneye mi gidiyorlar? Havaalanına mı gidiyorlar? Umurunuzda mı? Umurunuzda olması gerekmiyor mu? İnsanlık bunu gerektirmiyor mu? Hoşgörüye sığıyor mu?
 
Yazıklar olsun…
 
Emniyet müdürlüğünün bu konuya acilen önlem alması gerekmiyor mu sizce?
 
İstanbul Yolu’nu trafiğe kapatıp araçtan inip oyun havasıyla kıvırtanlara ne demeli acaba?
 
Kimsenin düğününden rahatsız olduğumuz yok, olmaz da. Gidelim beraber oynayalım ama şehirlerarası yolda değil...
 
Yapmayın, mutluluğunuzu doyasıya yaşayın ama kimsenin huzurunu bozarak karayolunu gasp ederek değil...
 
Bu sadece benim değil, eminim ki Konya’da yaşayan birçok kişinin sorunudur.
 
Özellikle Konya Otogarı civarında oturanların çektiği çileyi bir bilseniz.
 
Şehir içi, çevre yolları konvoylardan kilitlenmiş durumda. 10 dakikalık yere yarım saatte gidemiyoruz.
 
Yetkililer bu konuda gerekli önlemi alsınlar. Allah aşkına şu konvoy çilesine artık bir son verelim.
 
Askerimizi konvoy yapmadan da uğurlayabiliriz. Konvoy yapmadan da düğünümüzü yapabiliriz.
 
Geçtiğimiz akşam yaşanan kazalar bize ders olsun. Hafta sonunda meydana gelen çok sayıda kazada tamı tamına 10 canımızı toprağa verdik. Yazık değil mi?
 
Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR