‘Ne kadar başarı o kadar mutluluk’

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı içerisinde akademik sosyal, sanat ve spor branşlarında Konya’da başarı gösteren 5 Türk ve 5 Suriyeli öğrenciye Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından tabletleri verildi.
‘Ne kadar başarı o kadar mutluluk’

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı içerisinde akademik sosyal, sanat ve spor branşlarında Konya’da başarı gösteren 5 Türk ve 5 Suriyeli öğrenciye Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından tabletleri verildi. Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük; “Ne kadar eğitim içerisine alırsak, ne kadar birlikte eğitim, öğretim de okursak, ne kadar başarırsak birlikte yaşama noktasında da o kadar mutlu olacağız” dedi

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Ankara Saha Ofisi Koruma Görevlisi Emir Bengisoy, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“EN GÜZEL EĞİTİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Mille Eğitim Bakanlığının uyguladığı müfredata göre Suriyeli öğrencilerin okuma, yazma ve Türkçeyi öğrenmelerinin çok önemli olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük: “Bu açıdan okulda en güzel eğitimi vermeye çalışıyoruz. Bu noktada bakanlığımızın yürütmüş olduğu Piktes Projesi var. Suriyeli öğretmenlerde var işin içinde ama öğretmen arkadaşlarımız, yönetici arkadaşlarımız okullarımızda başarmak için, birlikte başarmak için yoğun bir çaba sarf ediyorlar.” dedi. Çocukların, sportif, sanatsal, kültürel ve akademik çalışmalarda oldukça iyi olduğunu vurgulayan Seyit Ali Büyük, “Ne kadar eğitim içerisine alırsak, ne kadar birlikte eğitim, öğretim de okursak, ne kadar başarırsak birlikte yaşama noktasında da o kadar mutlu, o kadar huzurlu hale geleceğiz. Bu açıdan önemsiyoruz. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile çalışmalar yapıyoruz. Bu gün de çalışmayı, okula devamı, teşvik etme adına çok önemli bir devam noktası. Yabancılarımızın bir kısmı ile okulla iletişim noktasında sorunlar yaşıyoruz. Onları da kazandırmak için yoğun çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“HERKESİN BAŞARISI OLARAK GEÇECEK”

Hem Konyalı hem de Suriyeli çocukların başarılarından gurur duyduklarını ifade eden Ankara Saha Ofisi Koruma Görevlisi Emir Bengisoy: “Hem kendi toplumlarına hem de ülkemize herkesin başarısı olarak geçeceğini, yansıyacağını ve bu başarının devam edeceğinden eminiz. O yüzden her şeyden önce çocuklarımıza değerli velilerimize teşekkür ediyoruz bu çocukları yetiştirdikleri için. Biliyoruz ki bu çocuklarımız, özellikle Suriyeli çocuklarımız ve tabi ki burada olmayan ama ileride o başarılarıyla gurur duyacağımız başka milletlerden çocuklarımız da var okullarımızda.” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM CAMİASI ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYOR”

Böyle bir olguya verdikleri destekten dolayı duydukları mutlulukları dile getiren Emir Bengisoy, “Biliyorsunuz Afganlı, Afrikalı, İranlı çocuklarımız var. Onların başarılı olsalar da olmasalar da bu toplumumuzun değerli üyeleri olduklarına biz inanıyoruz. Devletimiz de buna inanıyor. Ve eğitim camiası üyelerimiz bu camiada çalışmalarını yürütüyorlar. Dolayısıyla Konya’daki sosyal uyuma çocuklarımızın, velilerimizin, mülteci topluluğu üyelerimizin, halkımızın büyük katkıda bulunduğunu düşünüyoruz. Devletimizle beraber onların özellikle katkısı bu anlamda çok büyüktür.” diye konuştu. Programda İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan Ravan Taha, Zeka oyunlarında Türkiye dördüncüsü olan Yahya Mubayd, Piktes Projesi kapsamında mektup yarışmasında derece alan Ahmet Belelu, Uluslararası Konferansta Resmi Sergilenen Sidre El Kenc, Konya Spor seçmelerinde 600 kişiden ikinci olan Hasan Mahawi, Zeka oyunları yarışmasında Türkiye birincisi olan Eyüp Ensar Altuntaş, Yüzmede Konya birincisi olan Havvanur Tuş, TÜBİTAK Eğitim Araştırmalarında İkinci olan Ömer Osman Kahya, Yüzmede Konya birincisi Elif Asude Öztürk, Jimnastik Türkiye ikincisi olan Büşra Özkaçar’a tabletleri verildi. 

ne-1.jpg

ne-2.jpg

ne-8.jpg

ne-9.jpg

SÜMEYRA KENESARI/ YENİ HABER GAZETESİ