'Ne yaparlarsa yapsınlar bunlardan hesabı soracağız'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ'nün başka terör örgütleriyle arazide aktif çalıştığını belirterek, "Ne yaparlarsa yapsınlar biz bunlardan hesabı soracağız." dedi.
'Ne yaparlarsa yapsınlar bunlardan hesabı soracağız'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Sütleğen Mahallesi Muhtarlığınca 15 Temmuz şehitleri için okutulan Mevlid-i Şerife katıldı.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Gaziantep'teki terör saldırısıyla FETÖ mensuplarının ilişkisi olması ihtimalini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, 17-25 Aralık olaylarının ardından başarı sağlayamayınca FETÖ'nün yurt dışında Türkiye aleyhine ne kadar grup ve terör örgütü varsa yakın iş birliği içine girdiğini, hatta bunlara para aktardığını söyledi.

Türkiye'deki vatandaşlardan himmet adı altında toplanan paraların, Türkiye karşıtı lobilere, gruplara ve terör örgütlerine verildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Yine Türkiye'de ve Kuzey Irak'ta PKK ile yakın iş birliği içinde oldu, hatta onlara devletin gizli istihbarat bilgilerini de sızdırdı. Aynı şekilde bugüne kadar belirlenen hedefler vurulurken, özellikle FETÖ'cü pilotların başka tutumlar içinde olduğuna dair de şimdi soruşturmalar var. Türkiye aleyhine kim varsa DAEŞ, PKK, PYD, YPG hepsi terör örgütüdür. Kendi milletine helikopterden kurşun yağdıran, bomba atan hainler her şey yapar. Şimdi de terör örgütleriyle birlikte aktif arazide çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bunlardan hesabı soracağız. İçeride de soracağız, dışarıda da soracağız. Şu anda yurt dışındaki faaliyetleriyle ilgili de çok ciddi çalışmalarımız var, sonuç da almaya başladık. İçeride de rahat vermeyeceğiz, dışarıda da bunlara rahat etmeyeceğiz."