Mevlüt Gülçin

Mevlüt Gülçin

Ne yaptı Tayyip Erdoğan size?

Ne yaptı Tayyip Erdoğan size?

Türkiye 24 Haziran Seçimleri’ne giderken medyanın, mahallenin, kahvehanelerin, kısacası herkesin gündemi Cumhurbaşkanlığı Seçimi.

24 Haziran’da milletimiz Cumhurbaşkanı’nı seçerken, aynı zamanda milletvekilleri için de ayrı bir oylama yapacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi karizması ve liderlik vasıflarıyla, 24 Haziran’da da bariz bir üstünlük elde edeceğinden şüphem yok.

Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin bağrından kopup gelmenin avantajıyla, hem memleket meselelerine geçmişten bu yana oldukça hakim, hem de milletine yabancılık çekmiyor. Taksici Ahmet abi, gözlemeci Fatma teyze, tüpçü Fikret abi gibi medeniyetimizin mayası Anadolu insanını çok iyi biliyor Tayyip Erdoğan. Türk halkı ilk defa kendisinden birini Çankaya’da görmenin heyecanıyla, tam destek arkasında duruyor Cumhurbaşkanımızın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dün Mısır Çarşısı esnafını ziyaret etmesinin ardından medyaya düşen görüntüler gerçekten çok ilgi çekiciydi. Öyle ya, esnafla oturup çay içen, Mısır Çarşısı turistlerine elleriyle lokum ikram eden bir lideri milleti tabi ki sever.

Bu görüntülerin üstüne; Türkiye, geçmişte ne Cumhurbaşkanları gördü diye şöyle bir içinden geçiriyor insan doğrusu.

İnternette gezinirken ‘Tarihte Bugün’ sayfalarına denkgeldim. Şöyle bir göz gezdireyim derken, bugün, Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanı olmasının üzerinden 18 yıl geçtiğini gördüm. Bundan tam 18 yıl önce, 5 Mayıs 2000 yılında Ahmet Necdet Sezer, üçüncü turda 330 oy alarak cumhurbaşkanı seçildi.

Bazı sol tandanslı sosyal medya kullanıcıları sürekli cılalıyor ya hani, Sezer, aracıyla kırmızı ışıkta bekler kurallara uyarmış, kedisine köpeğine Cumhurbaşkanlığı ödeneğiyle mama almayıp devletin parasını çarçur etmezmiş falan…

Merak ettim, ‘Ne yapmış bu Ahmet Necdet Sezer?’ diye bir araştırma yaptım.

Cumhurbaşkanı Sezer, görev süresi boyunca, bin 120 yasanın bin 48'ini, 32 kanun hükmünde kararnamenin (KHK) 25'ini, atamalar dışındaki işlemlere ilişkin 11 bin 578 Bakanlar Kurulu kararının 11 bin 561'ini, atamalara ilişkin 208 Bakanlar Kurulu kararının 175'ini, 6 bin 379 müşterek kararnamenin 5 bin 532'sini onaylamış. Sezer, 72 yasa, 7 KHK, 14 atamalar dışındaki işlere ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 769 müşterek kararname ve 30 atamalara ilişkin Bakanlar Kurulu kararını iade etmiş.

Gerek atamalar dışındaki, gerekse atamalara ilişkin bazı Bakanlar Kurulu kararları ile ortak kararnameler ise geri çekilmiş. Cumhurbaşkanı Sezer, bu süre içerisinde, yargı organlarına üye seçimi ve benzeri yetkileri kapsamında ise 316 işlemi onaylamış. Sezer, ayrıca, 261 mahkumun kalan cezasını kaldırmış, 10 mahkum ile ilgili ceza kaldırma istemini reddetmiş.

Affettiği mahkumların çoğunluğunu ise DHKP-C-TİKKO gibi sol terör grupların üyeleri oluşturuyor.

59. Hükümet dönemini yazıma dahil etmedim. Genel olarak meclisten giden çalışmalar Çankaya’dan veto yemiş o dönemlerde zaten. Anlatmaya bile gerek yok.

Konu ile ilgili internette tarama yaparken gördüm ki, özellikle DHKP-C’ye yakın basın grupları, sosyal medya kullanıcılarıymış bu güzellemeleri yapan.

Aynı gruplar, Recep Tayyip Erdoğan’a ise ağızlarından salyaları akarak hakaretler savuruyorlar.

Ne yaptı Tayyip Erdoğan size?

Anayasa kitapçığını fırlatıp kriz mi çıkarttı, yoksa görev süresi bittiği hale Cumhurbaşkanlığı koltuğunu mu işgal etti?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mevlüt Gülçin Arşivi
SON YAZILAR