Neçirvan Barzani'den darbe girişimi açıklaması

IKBY Başbakanı Barzani, "Bugün halkın desteğini alan meşru hükümetin tekrar işbaşında olmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.
Neçirvan Barzani'den darbe girişimi açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, IKBY'nin Erbil kentindeki Saad Abdullah Konferans Salonu'ndaki bir programa katıldıktan sonra gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Türkiye'de meydana gelen darbe girişiminin başarısızlığa uğraması ve halk iradesinin kazanması nedeniyle çok sevinçli olduklarını belirten Barzani, Türkiye'de yapılmak istenen başarısız askeri darbeden bir şey çıkmadığını ifade etti.

Türkiye'deki tüm darbelerin tarihine bakıldığı zaman oradaki Kürtler için bile hiçbir zaman iyi sonuçlarının olmadığını kaydeden Barzani, "Bugün halkın desteğini alan meşru hükümetin tekrar işbaşında olmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Söz konusu başarısız darbe girişimi vesilesiyle bir kez daha halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunun ispatlandığının altını çizen Barzani, "Kürdistan hükümeti olarak bu durumdan çok memnunuz. Çünkü söz konusu darbenin amacına ulaşması halinde bu ne Türkiye ne Kürdistan ne de Türkiye'deki Kürtlerin çıkarına olurdu." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'ye komşu bir bölge olarak meydana gelen gelişmelerin kendilerini de etkilediğini aktaran Barzani, "Kürdistan bölgesi için Türkiye'nin istikrarı ve güvenliği son derece hayati önemi haizdir ve iki komşu ülke olarak üzerimizde etkisi vardır." diye konuştu.