Ali Kaya

Ali Kaya

Neden İngilizce?

Neden İngilizce?

Geçtiğimiz günlerde  Strazburg’da  AB karma parlamento toplantısına katılan Başbakanımız Sayın Ahmet  Davutoğlu’nun  AB karma parlamentosunda sorulara cevap verirken , TBMM vekillerinden biri olan sayın Kürkçünün Karma parlamentonun resmi dili olarak Türkçeyi  kabul ettiği bir günde sanki eline tutuşturulmuş bir kağıttan okur  gibi  İngilizce olarak yönelttiği sorular gündemimize  girdi. Ancak sorduğu soruya da ve de başbakanımızın verdiği muhteşem cevabına  da  değinmeden geçemeyeceğim.

     Sayın Kürkçü ‘’Temmuz 2015 tarihinden bu yana Türk silahlı kuvvetleri ile gerillalar arasındaki çatışma yüzlerce insanın ölümüne sebep verdi ve bunların yaklaşık 200’ü çocuk ve kadın ve 2000 kişi de göç ederek  yerlerinden ayrılmak durumunda kaldılar, bununla birlikte güvenlik operasyonları esnasında insan haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle soruşturmalar başlatıldı Hükümetinizin  bu bölgedeki Kürt sorunu ve Suriye meselesinde savaştan başka bir seçeneğiniz var mı?  ‘’ sorusundan daha çok tercih edilen dili İngilizce olarak seçmesi çok manidardır. Peki sayın Kürkçünün sorduğu soru ile değil de ,yabancı dilde İngilizce soru sorması ile neyi amaçladığı üzerine yazmak  istedim . Bu soru ile  ülkemizin Terörle haklı  mücadelesinde  masum insanların öldürülmesi  bahanesi  ile bir yerlere mesaj vermek istemiştir. Bu konuşma dili ile Avrupalıların anlayacağını umut ederek  zaten bir türlü  kabullenmek istemediği  bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve başkanını şikayet etmek istemiştir.  Esas vermek istediği mesaj ise  AB karma parlamentosunda Türkiye’nin gücünü zayıflatmak ve ülkemize en azından bir kınama veya ambargo gibi yaptırımlara zemin hazırlamak istemektedir. Terörle mücadele de köşeye sıkışan PKK’nın nefes almasını sağlayarak müzakerelerin ve çözüm sürecinin tekrar başlatılması için batıya mesaj vermek isteyerek  ve batılı ülkelerin  Türkiye’ye  PKK ile tekrar masaya oturması için baskı yapmalarını umut etmektedir. Son günlerde muhalif medya, terör örgütü ve batılı devletler hep bir ağızdan çözüm sürecinin tekrar başlatılması için çağrıda bulunmaları da tesadüf değildir. Sayın Kürkçünün unuttuğu detay ise, bundan 15-20 yıl önceki hükümetler gibi dik durmaya çalışsa da ekonomik olarak batıya bağımlı hükümetler  olduğunu sanmaktır. Ama zaman değişti , şimdi ekonomisi  , Askeri gücü ve siyasi olarak Cumhuriyet tarihinin en güçlü  halk desteğini alan bir Başbakan  olduğunu unutmuş  veya bunu kabullenmek istemiyor. Sorusunu Türkçe yerine İngilizce sormasını  Sayın kürkçü  sosyal medya hesabından  oradaki parlamenterlerin anlaması için İngilizce sordum, diyerek   izah etmesi de burada yazdıklarımızı doğrular nitelikte.

     Sayın Davutoğlu’nun , Kürkçüye böyle bir mekan ve resmi dilin Türkçe kabul edildiği  günde kendisine oy veren Türk ve Kürtler için Türkçe sormasını isterdim ve özgürlük kavramının güvenlik olmadan asla söz konusu olamayacağını Devlet otoritesi yerine  Kamu düzenin sağlanmasının ne kadar mühim olduğunu sanki  talebelerine ders veren bir hoca edası ile bilge adamlığını bir kez daha konuşturarak ,  bunu medeniyetin beşiği kabul edilen AB parlamentosunda göstermiştir.  Kürkçünün gerilla diyerek meşruiyet kazandırmak istediği PKK teröristlerinin kazdığı çukura   akademisyen kimliği ile soruyu soranı adeta  gömerek bir kez daha göstermiştir. Sorduğu sorunun cevabı karşısında eriyen  sayın Kürkçünün lacivertin değişik renklerini sergilerken oturduğu yerin  kendisini ne  kadar rahatsız edildiği gözlerimizden kaçmadı. Ne diyelim darısı diğerlerinin başına. SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR