Nepal'de Türk ekipleri çalışmalarına devam ediyor

AFAD koordinasyonundaki ekipler, yıkıcı depremin yaşandığı Nepal'de, arama, kurtarma ve insani yardım çalışmalarına devam ediyor.
Nepal'de Türk ekipleri çalışmalarına devam ediyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, deprem sonrasında, bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinden biri olan AFAD ekibi, enkazdaki çalışmalarını başkent Katmandu yakınlarındaki Pukhulachhi'de sürdürüyor.

AFAD'ın koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 93 kişilik bir ekip, Kathmandu'da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra sağlık ve insani yardım faaliyetleri de sürüyor. Katmandu'da halk sağlığı ve ilk yardım çalışmaları yürüten Sağlık Bakanlığı, Baktapur'da ise sahra hastanesi kurmayı planlıyor.

Bölgeye ilk etapta battaniye ve gıda yardımı ulaştıran Türk Kızılayı ise Nepal'deki çalışmalara katkıda bulunmak isteyenler için yardım kampanyası başlattı.

"3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı"

Öte yandan, AFAD'ın 26 kişilik arama kurtarma ekibi, önceki gün, Pukhulachhi'deki bir enkazdan 3 kişinin cansız bedenine ulaşmıştı.

Pokhara bölgesinin güneyinde yerel saat ile 11.41'de meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem, Nepal'in son 80 yılda yaşadığı en şiddetli deprem oldu.

Yaklaşık 8 milyon insanın depremden etkilendiği Nepal'de, 1,4 milyondan fazla insanın gıda ihtiyacı duyduğu tahmin ediliyor.

Başbakanlık AFAD, Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, gelişmeleri yakından izliyor.