Netanyahu ile Sisi'nin gizlice görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile başkent Kahire'de "gizli" görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.
Netanyahu ile Sisi'nin gizlice görüştü

İsrail Kanal 10 televizyonunun haberinde, Netanyahu ile Sisi'nin,  Gazze'de uzun vadeli ateşkes konusunu görüşmek üzere 22 Mayıs'ta gizlice  toplandığı belirtildi. Netanyahu'nun, danışmanları ve özel korumalarından oluşan  bir grupla ve özel uçakla gittiği Kahire'de birkaç saat kaldığı, sonrasında Tel  Aviv'e döndüğü ifade edildi.

Haberde ikilinin, Gazze'deki durum, esir askerler, altyapı  çalışmalarının artırılması için tedbir alınması, ateşkes, Filistin yönetiminin  Gazze'de yönetimi ele alması, ablukanın büyük oranda hafifletilmesi ve "yüzyılın  anlaşması" konularını görüştüğü ileri sürüldü.

Ayrıca haberde, Sisi'nin görüşmede, aşamalı da olsa Filistin  yönetiminin Gazze'de sorumluluğu alması kanalıyla Gazze'deki duruma çözüm  getirilmesi gerektiğini vurguladığı ve Arap ülkelerinin bu konuda Filistin Devlet  Başkanı Mahmud Abbas'a baskı yaptığını kaydettiği iddialarına yer verildi.

Mısır ya da İsrail makamlarından bu iddialarla ilgili henüz açıklama  yapılmadı.

Sisi ve Netanyahu, daha önce bir kez Eylül 2017'de Birleşmiş Milletler  Genel Kurulu toplantısı kapsamında ABD'nin New York kentinde bir araya gelmişti.