Netanyahu: Katar, Hamas'a kimsenin yapamadığı baskıyı yapabilir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı’nda konuştu. Netanyahu, “Katar Hamas'a kimsenin yapamadığı baskıyı yapabilir. Hamas liderlerini ağırlıyorlar. Hamas finansal olarak onlara bağımlı” dedi.
Netanyahu: Katar, Hamas'a kimsenin yapamadığı baskıyı yapabilir

Netanyahu, her yıl düzenlenen Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı ile ilgili olarak, “Sizi her yıl burada görüyorum ama bu yıl durum farklı. Her yıl buraya İsrail Devleti ile dayanışmanızı, ifade etmek için geliyorsunuz, ancak bu yıl bu dayanışma özellikle önemli, çünkü Yahudi halkı ile Yahudi devleti arasındaki, dünyanın dört bir yanındaki pek çok dostumuz ile bugün karşı karşıya olduğumuz büyük dava arasındaki birliğin bir ifadesi” dedi.

“HAMAS, KATAR’A BAĞIMLI”

Rehinelerin serbest bırakılma süreçlerinde yaşanan zorlu müzakere süreçlerine ve Katar’ın bu süreçteki tavrına dikkat çeken Netanyahu, “Rehinelerin serbest bırakılması güçlü askeri harekat, zorlu müzakereler ve çok zorlu müzakereler yoluyla sağlanabilir. Bu sert tutum baskı uygulamayı da içermelidir. Bu baskı sadece Hamas'a değil, Hamas üzerinde baskı kurabilecek olanlara, en başta da Katar'a yapılmalıdır. Katar Hamas'a kimsenin yapamadığı baskıyı yapabilir. Hamas liderlerine ev sahipliği yapıyorlar. Hamas finansal olarak onlara bağımlı. Sizden Katar'a Hamas'a baskı yapması için baskı yapmanızı istiyorum çünkü rehinelerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz. Umarım yakında daha fazla rehinemizin serbest bırakılması için bir anlaşma yapabiliriz. Ancak anlaşma olsun ya da olmasın, tam zafere ulaşmak için işi bitirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR BASKIYA TESLİM OLMAYACAĞIZ”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada, Refah konusundaki baskılara boyun eğmeyeceklerini ifade ederek, “Refah'ta faaliyet göstermemizi engellemek isteyen her kim olursa olsun, aslında bize savaşı kaybetmemizi söylüyor demektir. Buna izin vermeyeceğim. Hiçbir baskıya teslim olmayacağız. Teslim olmayacağız. Benim liderliğim altında İsrail, bir Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınmasına şiddetle karşı çıkmaya devam edecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:DHA

Etiketler :