NEÜ Bayrağı Norveç buzullarında

14 kişilik grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle kuzey yarımkürenin ulaşılması en güç yerlerinden olan Norveç'e bağlı Svalbard adasındaki buzullara tırmanarak Türk bayrağını dalgalandırdı.
NEÜ Bayrağı Norveç buzullarında

Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen ve Ebru Caymaz öncülüğünde 14 kişilik grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle kuzey yarımkürenin ulaşılması en güç yerlerinden olan Norveç'e bağlı Svalbard adasındaki buzullara tırmanarak Türk bayrağını dalgalandırdı. Heyette Necmettin Erbakan Üniversitesini (NEÜ) temsilen yer alan Fatih Şahin de buzulların zirvesinde Üniversitesinin bayrağını açtı.

Şahin; Konyalı birisi olarak Konya’da eğitim veren NEÜ’nün bayrağını buzullarda dalgalandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Şahin, 15 Temmuz öncesinde planlanan programın darbe girişiminin ardından daha büyük bir önem kazandığını belirterek Türk Bayrağını şehitler ve gaziler için dalgalandırdıklarını aktardı.

Yılın iki döneminde de sadece karanlık ya da sadece aydınlık olan Svalbard’un, Dünyanın en kuzeyindeki idarî merkez özelliğini taşıdığını ifade eden Şahin, Kuzey Buz Denizi’nde yer alan adada sadece 2 bin 100 kişinin yaşadığını belirtti.

Buzullara giden 14 kişilik heyet, şimdiye kadar buzul adaya giden en kalabalık Türk grubu olma özelliğini de taşıyor.