NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi hocaları Üsküp’te

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi hocalarından Yrd. Doç. Dr. Emre Korkut, Yrd. Doç. Dr. Onur Gezgin, Öğr. Gör. Hazal Özer ve Arş. Gör. Merve Abaklı Makedonya'nın başkenti Üsküp'e ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi vermeye gitti.
NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi hocaları Üsküp’te

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi hocalarından Yrd. Doç. Dr. Emre Korkut, Yrd. Doç. Dr. Onur Gezgin, Öğr. Gör. Hazal Özer ve Arş. Gör. Merve Abaklı Makedonya'nın başkenti Üsküp'te selden etkilenen ilkokul çocuklarına ağız ve diş sağlığıyla ilgili bilgi verdiler.

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi ile Köprü Derneği, sel bölgesindeki Hasanbey 25 Mayıs İlkokulu, Straçinca Kiril ve Metodi İlkokulu ile Üsküp'te Tefeyyüz ve Yaşar Bey ilkokullarında çocuklara ağız ve diş sağlığı hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Öncelikli olarak ağız ve diş sağlığının öneminden bahseden uzmanlar devamında yanlarında getirdikleri ağız maketleriyle dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Çocukları diş fırçalamaya teşvik etmek amacıyla diş fırçaları, boyama kitapları ve renkli kalemler hediye edildi. Uzmanların kendilerine gösterdiği teknikleri ağız maketlerini uygulamaya çalışan çocuklar keyifli anlar yaşadı.

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Şener, "Balkanlarla aramızdaki kardeşliği, dostluğu pekiştirmek adına mesafelerin hiçbir önemi yok. Biz Necmettin Erbakan Üniversitesi ailesi olarak dünya coğrafyasında nerede bir kardeşimiz var ise orada olmayı vazife edindik" dedi.

Üniversite aracılığıyla Makedonya'da sel bölgesinde mağdur olan çocuklarla bir araya gelip mesleklerinin gereklerini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Emre Korkut, "Elimizdeki maketlerle akılda kalıcı şekilde çocuklara ağız hijyeni ve diş fırçalamayla ilgili bir şeyler öğretmeyi amaçladık. Yine gelirken çocukları diş fırçalamayı özendirmek için diş fırçaları, boyama kitapları, renkli kalemler gibi küçük hediyeler getirdik. Çocukların yüzlerindeki tebessümü görmek bizim bu süreçteki tüm yorgunluğumuzu aldı" ifadelerini kullandı.

Hasanbey 25 Mayıs İlkokulu Müdürü Fadil Murtezani, öğrencilerin ilk kez diş sağlığıyla ilgili bire bir bilgiler aldığını söyledi. Murtezani, "Benim de bir sınıfa giderek eşlik ettiğim, dişlerin nasıl yıkanması gerektiği, diş fırçasının ve diş macunun bilinçli kullanımının anlatıldığı bu uygulama çocuklar tarafından da çok hoş karşılandı" dedi. Okul eğitiminde teorik olarak öğrettikleri bilgilerin, uzmanlar tarafından pratiğe dökülmesinden memnun kaldıklarını söyleyen Murtezani, yaptıkları bu anlamlı ziyaretten dolayı NEÜ hocalarına teşekkür etti.

Toplamda 98 öğrencisi olan Straçinca Kiril ve Metodi İlkokulu sorumlusu Muzafere Şabani ise, çocukların gelişimine katkı sağlayacak faaliyetlerde işbirliğine her zaman açık olduklarını belirterek Konya'dan gelen misafirlerin kendilerini mutlu ettiklerini söyleyip; "Diş sağlığıyla ilgili çocuklarımıza faydalı bir sunum gerçekleştirdiler. Bu yüzden bizleri ziyaret etme zahmetine katlanan misafirlerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim bu tür misafirlere kapımız her zaman açık" şeklinde konuştu.

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi hocaları Üsküp’te

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi hocaları Üsküp’te

Kaynak: