NEÜ Meram Tıp Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet sevinci

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi (MTF) 29. dönem mezunlarını törenle uğurladı.
NEÜ Meram Tıp Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet sevinci

Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Konya Valisi Yakup Canbolat, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Kutlu ve Prof. Dr. Tahir Yüksek, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, MTF Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, AKEF Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Özdemir, Meram Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin ile çok sayıda mezun ailesi katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Celalettin Vatansev, 29. mezunlarını vermenin heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirtti. “İstanbul’da yaşanan menfur terör olayını lanetlerken milletimize başsağlığı diliyorum” diyen Vatansev, trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencileri Çağdaş Kahveci ve Süleyman İşkal’ı da unutmayarak, öğrencilere Allah’tan rahmet diledi.
Hekimliğin zor bir meslek olduğunu ancak her zahmetin ardından bir rahmetin geleceğini söyleyen Vatansev, tıp eğitimi gibi zorlu bir süreci geride bırakan öğrencilere meslek hayatlarında “Halka hizmet, Hakka hizmettir” düsturuyla hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu. Vatansev, öğrencilerine son ders niteliğinde öğütler vererek; hizmet eğiliminde olmaları, güvenilir ve ahlaklı olmaları, bilmediklerini öğrenmede acele etmeleri ve dürüst olmaları yönünde önerilerde bulundu.

“TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA CİDDİ REFORMLARA İMZA ATTI”
Daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye’nin sağlık alanında ciddi reformlara imza attığını bu anlamda sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiğini belirtti. İnsanlığın başlangıcından beri sağlık hizmetinin hayatta çok önemli bir yerinin olduğunu ve pek çok gelişmenin bu süreçte yaşandığını kaydeden Rektör Şeker, gelişmelerin birçoğunun hatalar neticesinde ortaya çıktığını ifade ederek öğrencilere hatalarını görüp bir an önce düzeltmelerini önerdi. “Sağlık hizmeti kendini yenileyen bir alan, ‘Mezara kadar oku’ düsturunun en çok uygulanacağı alanlardan biri sağlıktır” diyen Prof. Dr. Şeker, mezunlara alanlarındaki güncel konuları sürekli takip etmelerini tavsiye etti.
Meram Tıp Fakültesi’nin yetiştirdiği öğrencilerin Türkiye’nin dört bir yanında akademisyen olduğunu ve sağlık alanına önemli katkılar sağladığını vurgulayan Şeker, MTF Hastanesinin de bölgenin ağabeyi konumunda bulunduğunu ifade etti.

29. DÖNEM MEZUNLARI TÜRKİYE'DE İLK
29. dönem mezunlarının Selçuk Üniversitesi’ne kayıt olmaları, daha sonra Konya Üniversitesi olarak öğrenime devam etmeleri ve Necmettin Erbakan Üniversitesinden mezun olmaları bakımından Türkiye’de ilk olduklarını anlatan Şeker, tüm öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.
Ülkenin zor günlerden geçtiğini hatırlatan Şeker İstanbul’da yaşanan saldırıyı lanetleyerek, “Biran önce terör belasından kurtulmayı diliyoruz. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri Konya Valisi Yakup Canbolat ve Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından takdim edildi.
Program öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.