NEÜ Meram Tıp Fakültesi Psikiyatri Servisinde kermes düzenlendi

Meram Halk Eğitim Merkezi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü işbirliğiyle Psikiyatri Kliniğinde yatan hastaların yararına kermes düzenlendi.
NEÜ Meram Tıp Fakültesi Psikiyatri Servisinde kermes düzenlendi

Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahim Kucur, Ruhsal bozuklukların bazen yatarak tedavi olmayı gerektirdiğini belirterek, “Hastanede geçirilen süreçte tedavinin bir parçası olarak görülen ve alanında uzman öğretmenler ve personel eşliğinde üretilen sanat eserleri ve el sanatları ürünleri bu gün geleneksel kermesimizde sergilenecektir. Hastalarımız vakitlerini verimli bir şekilde geçirirken bu ürünlerle, yaşama sevincini kendilerinden almak isteyen ruhsal bozukluklara meydan okumuşlardır. Burada sergilenen ürünlerin arka planında hastalarımızın sıkıntıları, acıları, umutları ve sevinçleri yer almaktadır. Bu eserler mutluluğun üretme ile çaba ve uğraş ile elde edilebileceği konusunda iyi birer örnek olmuştur” dedi.
Uğraş terapisi ile insanların üretme kapasiteleri, sanatsal yönleri ve hayatın renkleri ile yaşama tutunmayı yeniden keşfettiklerini belirten Prof. Dr. Kucur, “Benlik saygıları artıyor. Toplumdaki ruhsal bozukluklar ile ilgili önyargıların ve damgalamanın azalmasına katkıda bulunmasını açısından bu tür sergilerin kıymetli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.