NEÜ Tıp Fakültesinden uluslararası kongrede başarı

NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlayan Op. Dr. Volkan Burak Taban’ın, Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Dereli’nin danışmanlığında gerçekleştirdiği Tıpta Uzmanlık Tezi, Malezya’daki “Uluslararası APSTH2023” kongresinde sözlü sunum alanında birincilik elde ederek ‘Genç Araştırmacı Ödülü’ kazandı.
NEÜ Tıp Fakültesinden uluslararası kongrede başarı

Malezya’da Asya-Pasifik bölgesinin Tromboz ve Hemostaz alanında en prestijli buluşması olan Asya-Pasifik Tromboz ve Hemostaz Derneği Kongresinin (Congress Of The Asian-Pacific Society Of Thrombosis And Hemostasis) bu yıl 12.si düzenlendi.

Uzmanlık eğitimini Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesinde tamamladıktan sonra Şırnak Devlet Hastanesine atanan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Volkan Burak Taban, NEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Dereli danışmanlığında hazırladığı tezini uluslararası kongrede sözlü olarak sundu ve ‘Genç Araştırmacı Ödülü’ne layık görüldü.

Asya-Pasifik Tromboz ve Hemostaz Dernek Başkanı Prof. Dr. Satoshi Fujii tarafından ödülü takdim edilen Op. Dr. Volkan Burak Taban, büyük bir gurur ve mutluluk yaşadığını söyleyerek, “Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi gibi köklü bir kurumda eğitim almanın avantajlarını meslek hayatımda hep yaşıyorum. Şimdi de uzmanlık tezimle böyle bir başarıya ulaşmanın mutluluğu içindeyim. Bundan sonra da hastalarımıza ve bilime hizmet etmeye daha çok çalışarak devam edeceğiz. Bu vesileyle ‘Genç Araştırmacı Ödülü’nü kazanmamda emeği olan, beni destekleyen hocalarıma, yöneticilerime ve bu yolda yanımda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

NEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Dereli ise, “NEÜ Tıp Fakültesi, geçmişi ve bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla önemli bir kurum. Geçmişten gelen birikim ve tecrübenin yanında tıptaki son gelişmelerin takip edildiği bir ortamda, öğrencilerimize ve asistanlarımıza en iyi temel tıbbi eğitim ve uzmanlık eğitimini vermeye gayret ediyoruz. Çabalarımızın sonucunda da hayatların kurtarıldığını ve başarılar kazanıldığını görmek bizleri mutlu ediyor. Op. Dr. Volkan Burak Taban’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :