Neval'in "Terelleli" şarkısı ABD'den ödülle döndü

İSTANBUL (AA) - Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Öğrencisi Neval, ABD'de düzenlenen şarkı yarışmasında "Mansiyon Ödülü" aldı. Konuya...
Neval'in "Terelleli" şarkısı ABD'den ödülle döndü

İSTANBUL (AA) - Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Öğrencisi Neval, ABD'de düzenlenen şarkı yarışmasında "Mansiyon Ödülü" aldı.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Türk sanat müziğiyle modern elektronik müziği harmanlayarak kendine özgü bir tarz yaratan Neval'in "Terelelli" şarkısı, 16 bin müzisyenin katıldığı International Songwriting Competition'da, "Dünya Müziği" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Neval, Türkiye'ye uluslararası bir başarı getirmenin mutluluğunu yaşadığını anlatarak, "Annem pop müzik dinlememi hiç istemediği için küçük yaştan itibaren farklı dünya müziklerini dinleyerek büyüdüm. Ofra Haza, Feyruz, Goran Bregovic, Björk, Elizabeth Fraser ve Lisa Gerrard gibi sanatçıların sıkı takipçisiyim. Ezgiler ve sözler, aslında bir ekip çalışmasının ürünü. Şarkılarımın çoğunun sözleri kardeşim Yusuf Turhallı'ya ait ve sözlere baktığınızda aslında kardeşimle ortak geçmişimizi görebilirsiniz. Her bir şarkının anısı var. Terelelli de dahil tüm şarkılarımın düzenlemesi Yuri Ryadchenko'ya ait. Türkiye'de birçok tanınmış isimle çalışan Yuri'nin bu deneysel tarzda katkısı büyük. Çünkü hem batı hem doğu müziğini çok iyi biliyor." ifadelerine yer verdi.

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya yüksek lisans öğrencisi Neval'in şarkısına ödüllü yönetmen Ebru Güney tarafından klip çekildi.

Kaynak: