New York Borsası FOMC sonrası kararsız

New York Borsası FOMC sonrası kararsız

New York borsası, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) toplantısının ardından açıklanan kararlar sonrasında güne kararsız seyirle başladı.

Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi önceki kapanışa göre 33,68 puan (yüzde 0,20) değer kazanarak 17.225,05 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 1,64 puan (yüzde 0,08) artışla 2.003,80 puana çıktı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 2,01 puan (yüzde 0,04) gerileyerek 4.635,98 puan oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarını belirleyen FOMC'un dün sona eren ocak ayı toplantısının sonuç bildirisinde, ABD ekonomisinin bir önceki FOMC toplantısından bu yana sağlıklı bir hızda büyüdüğü ve Fed'in politika faiz oranını artırmak konusunda "sabırlı" olacağı ifadesi korundu. Açıklamalarda işgücü piyasasının güçlü istihdam artışı ve düşen işsizlik oranıyla iyileşmeye devam ettiği belirtilerek, düşen enerji fiyatlarının tüketicilerin alım gücünü artırdığı kaydedildi.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, geçen haftaya ilişkin işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta 265 bine gerileyerek yaklaşık son 15 yılın en düşük seviyesine indi.

Analistler, Fed'in açıklamalarının genel olarak öncekine göre önemli bir değişiklik içermediğini belirterek, faizlerin artırım sürecine ilişkin ötelenme sinyali alınmadığını ifade ediyor. Dün ABD'de Dow Jones endeksi yüzde 1,13, S&P 500 endeksi yüzde 1,35 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,93 değer kaybetti.