Mustafa Çimen

Mustafa Çimen

Neymar da Silva Santos Junior!

Neymar da Silva Santos Junior!

Bu hafta yazımda muhteşem yetenek, dünya  futbolunda adından sürekli söz ettiren Barcelona’nın yıldızı Neymar’ın çok bilinmeyen bazı özelliklerinden söz edeceğim. Neymar da Silva Santos Júnior 5 Şubat 1992, doğumludur.  Forvet ve sol açık mevkilerinde görev yapan Brezilyalı futbolcu. Şu an La Liga ekiplerinden Barcelona'da 11 numaralı formayı giymektedir.

Neymar hakkında az bilinen 10 gerçek

Genç yaşına rağmen dünyanın sayılı futbolcularından olan Neymar Jr.'ı sadece futboluyla tanıyoruz. Aslında o bir baba, yeteneği çok erken keşfedilmiş ve kötü oynadığı için dava edilmiş bir futbolcu. Neymar, hiç süphesiz günümüz  fubolunun en yetenekli futbolcularından biri. Sadece 23 yaşında olmasına rağmen birkaç yıldır Brezilya'nın ve de dünyanın sayılı yıldızlarından biri olarak gösteriliyor. Neymar futbolundan başka bir özelliğiyle çok fazla öne çıkmayan birisi. Neymar aynı zamanda bir baba. 19 yaşındayken Carolina Dantas'tan bir oğlu oldu ve adı da Davi Lucca. Neymar şu an Dantas'la birlikte değil ama çocuğun velayeti kendisinde. Başlangıçta baba olmak onu korkutmuşsa da, oğlunun doğum gününde "2,8 kilogramlık saf mutluluk" mesajını paylaşmıştı.

14 bin imzaya rağmen 2010 Dünya Kupası'na gidemedi

Neymar, yıldızının parladığı dönemde 2010 Dünya Kupası Brezilya aday kadrosuna bile davet edilmeyince, Brezilya'da dilekçe kampanyası başlatıldı. Brezilya'nın o dönemki teknik direktörü Dunga'yla takım arkadaşlığı yapmış olan Pele ve Romario'nun da imza attığı 14 bin imzalık dilekçe Dunga'nın fikrini değiştirmedi.

100. golünü 20 yaşında attı

Neymar şöhreti erken ve de hızlı yakalayan bir futbolcu oldu. Bunda en önemli etken elbette futbola olan yeteneğiydi. Neymar kariyerinin 100. golünü attığı gün, tam da 20. doğum gününü kutladığı 5 Şubat 2012'ydi.

Real Madrid onun için Santos'un kapısını erken çaldı

Neymar daha 14 yaşındayken Real Madrid, Santos kulübünün kapısını Neymar için çaldı ve onu transfer etmek istediklerini bildirdi. O kadar ciddilerdi ki Neymar için hatrı sayılır bir para ödeyeceklerini belirttiler.

West Ham onu ilk keşfeden takımdı

Real Madrid'den önce Santos'un kapısını çalan ilk takım West Ham oldu. 2010 yılında 16 milyon sterlinlik resmi teklif yapan West Ham'a da olumsuz yanıt verildi. Ama bu olay Neymar'ın bilinirliğini arttırdı. Chelsea ve Manchester City de Neymar'ı takibe aldı

Manchester City'ye çok ilginç bir sebepten gitmedi

Santos'tan ayrılacağı kesinleşen Neymar'a ilk teklif götüren kulüplerden biri de Manchester City'di. Ama Neymar, kullandığı kramponların çoğunlukla yağmur yağan bir ülke olan İngiltere'deki stadyumlarda futbol oynamaya uygun olmadığını söyleyerek, İspanya'nın yolunu tuttu.

4-0 kaybedilen maç sonrası dava edildi

Neymar'ın 2011 yılında Santos forması giyerken Barcelona'ya 4-0 kaybedilen Dünya Kulüpler Şampiyonası finali sonrası maçı izlemek için 25 bin sterlin masraf yaparak maçın oynanacağı Japonya'daki Yokohama'ya giden avukat Luciano Pereira Caparroz, maçta varlık gösteremediği için Neymar'ı dava etti. Avukat Caparroz, Neymar'a 6 bin 657 sterlinlik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Dünyanın en pazarlanabilir sporcusu unvanı var

Elbette dünya genelinde geçerliliği tartışılır ama Neymar'a SportsPro dergisinin verdiği böyle bir unvan var. Takipçilerle yapılan bir anket sonrası Ronaldo, Messi, Rory McIlroy, RG III ve Usain Bolt'u geride bırakarak bu unvanın sahibi oldu. Bu da "Neymarketing" teriminin doğmasını sağladı.

TIME'a kapak oldu

Neymarketing etkisini çabuk gösterdi ve Neymar, 2013 Mart'ta dünyanın en eski ve saygın dergilerinden Time dergisinin kapağında yer aldı. Kapağında yer almanın büyük prestij sayıldığı bu dergide "Geleceğin Pele'si" başlığıyla yer alan Neymar'ın kazandığı bu saygınlık, kendisinden şu an için daha iyi bir kariyere sahip Pele ve Ronaldo Nazario ya da pek çok Brezilyalı politikacıya bu dergi tarafında kazandırılmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çimen Arşivi
SON YAZILAR