Niğde Belediyesinden 3 mahalleye daha kapalı pazar yeri müjdesi

Niğde Belediyesi, İlhanlı ve Selçuk mahalleleri ile Özbelde Mevki'ne 3 yeni kapalı pazar yeri daha yapacak.
Niğde Belediyesinden 3 mahalleye daha kapalı pazar yeri müjdesi

Niğde Belediyesi, İlhanlı ve Selçuk mahalleleri ile Özbelde Mevki'ne 3 yeni kapalı pazar yeri daha yapacak. Böylece Niğde'deki kapalı pazar yeri sayısı 5'e çıkacak.

Niğde Belediyesi, mahalle muhtarlıkları ve vatandaşlardan gelen talepleri yerine getirmeyi sürdürüyor. Kapalı pazar yerleri ile ilgili taleplerin yoğunlaşması üzerine Niğde Belediyesi, 3 ayrı noktada daha kapalı pazar yeri yapımı için girişim başlattı. İlhanlı Mahallesi'nde kapalı pazaryeri yapımının startı verilirken, Selçuk Mahallesinde ve Özbelde Mevkinde de kısa süre içinde kapalı pazar yeri yapım çalışmalarına başlanacağı açıklandı.

İlhanlı'da Çalışmalar Başlatıldı

Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesindeki kapalı pazar yeri çalışmalarını başlattı. Kısa süre içinde halkın hizmetine girecek olan kapalı paza ryerinin toplam kullanılabilir alanı 3 bin 177 metrekare olacak. Kapalı alan ise 2 bin 400 metrekare olarak hesaplandı.

Selçuk Mahallesi'ne Modern Kapalı Pazaryeri

Niğde Belediyesi, kapalı pazaryeri taleplerinin en yoğun bir şekilde geldiği Selçuk Mahallesi'ne de kayıtsız kalmadı. Selçuk Mahallesinde önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan kapalı pazar yerinin toplam kullanılabilir alanı 3 bin 934 metrekare olacak. Kapalı alan ise 2 bin 780 metre olarak inşa edilecek.

Özbelde Mevki'ne De Kapalı Pazaryeri

Bu arada Niğde Belediyesi, Özbelde Mevki'ne de kapalı pazar yeri yapılması için proje çalışmalarını başlattı. Proje aşamasında olan Özbelde Mevkii kapalı pazar yerine, ihale sürecinin ardından başlanacak.

Modern Pazar Yerleri

Niğde Belediyesi tarafından 3 ayrı noktada daha yapılacak olan yeni kapalı pazar yerleri modern bir şekilde dizayn edilecek. Yeni yapılacak kapalı pazar yerlerinin tamamında mescit, zabıt odaları ve lavabolar yer alacak.

"Halkımızın hizmetindeyiz"

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Şahinali Mahallesi ve Dere Mahallesinin ardından Selçuk ve İlhanlı mahalleleri ile Özbelde Mevki'ne de kapalı pazar yeri yapımı için girişim başlattıklarını bildirdi. Belediye Başkanı Akdoğan, vatandaşlar arasında en çok talebin kapalı pazar yerleri için geldiğini belirterek, "Niğde Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan gelen talepleri azami ölçüde yerine getirme gayreti içinde olduk ve olmaya devam ediyoruz" dedi.

Niğde Belediyesinden 3 mahalleye daha kapalı pazar yeri müjdesi

Kaynak: