Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'ten 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Şimşek, mesajında, Türkiye'nin bireylerin...
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'ten 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şimşek, mesajında, Türkiye'nin bireylerin doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin bütünü olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk kabul eden ülkeler arasında yer aldığını belirtti.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesiyle tüm insanların dil, din, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarının teminat altına alındığını aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda ülkemiz, gerçekleştirdiği reformlarla temel hak ve özgürlüklerden tüm toplumun eşit şekilde yararlanması noktasında çok önemli mesafeler kaydetti. Ülkemiz, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesinden hareketle vatandaşlarımızın bu haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri ve insan onuruna yakışır bir şekilde daha iyi hayat standardına kavuşmaları için her alanda çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tüm dünyada insanların, yaratılıştan gelen haklarını kullanarak, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi umuduyla Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum."

Kaynak:

Etiketler :