Niğde'de deprem! Konya da sallandı

EMSC’ye göre Konya Emirgazi’de de 5.0, AFAD’a göre ise Niğde'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açıp açmadığının tespiti için ekipler çalışma başlattı. Deprem Niğde kent merkezi ile Adana ve Konya'da da hissedildi.
Niğde'de deprem! Konya da sallandı

EMSC’ye göre Konya Emirgazi’de de 5.0, AFAD’a göre ise Niğde'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açıp açmadığının tespiti için ekipler çalışma başlattı.

nigdenin-bor-ilcesinde-53-buyuklugunde-deprem-meydana-geldi.jpg

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez üssünü Niğde'nin Bor ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 13.27'de oldu. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, ilçenin yanı sıra Niğde kent merkezi ile Adana ve Konya'da da hissedildi. Deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.2, merkez üssünü ise Bor ilçesine bağlı Obruk köyü olarak açıkladı.

Depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açıp açmadığının tespiti için çalışma başlatıldı.

BAĞIMSIZ BİR DEPREM

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, Niğde Bor'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak "Bunu bağımsız bir deprem olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter'daki hesabından açıklama yaptı. Sezer, "Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13.27'de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" dedi.

nigde-deprem.jpg

nigde-de-deprem-sonrasi-obruk.jpg

Başkan Altay'dan açıklama:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Az önce Niğde / Bor’da yaşanan deprem Konyamızda da hissedildi. Hepimize geçmiş olsun. Yakın ilçelerimizden ve deprem bölgesinden ilk bilgilere göre olumsuz bir durum yok, çok şükür." ifadelerini kullandı.

Etiketler :