Nijerya'da kaçırılan 121 öğrenci serbest bırakıldı

Nijerya ordusu, iki gün önce ülkenin kuzeyindeki Borno eyaletinde Boko Haram militanları tarafından kaçırılan 129 kız öğrenciden 121'inin serbest kaldığını bildirdi.
Nijerya'da kaçırılan 121 öğrenci serbest bırakıldı

Ordu Sözcüsü Chris Olukolade yaptığı açıklamada, Chibok’ta yatılı bir okuldan kaçırılan öğrencilerin kurtarılması amacıyla devam eden operasyon kapsamında 129 öğrenciden 8'ine halen ulaşılamadığını kaydetti.

Ordu, kendi imkanlarıyla kaçan 10 kız öğrenciyle, toplam 121'inin serbest kaldığını belirtti.

Kız öğrencileri kaçıranlar arasında olduğundan şüphelenilen bir kişinin gözaltına alındığı ve 8 öğrencinin kurtarılması için operasyonların devam ettiği ifade edildi.

Ordu yetkilileri, yerel basının kaçırılan öğrenci sayısını 200 olarak duyurduğunu ancak doğru rakamın 129 olduğunu bildirmişti.

Bossango'da rahip kaçırıldı

Öte yandan, yerel kaynaklar, ülkenin batısındaki Bossangoa kentinde rahip Nestor Desire'nin silahlı bir grup tarafından kaçırıldığını belirtti.

Ülkede aralık ayından bu yana devam eden şiddet olaylarında büyük çoğunluğu Müslüman kökenli çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne göre, ülkedeki şiddet nedeniyle 173 bin kişi yerinden olurken, 37 bin kişinin de çevre ülkelere gitmek zorunda kaldığı belirtildi.