Niyaz Usta’da 23 Nisan Coşkusu

Niyaz Usta İlköğretim Okulu öğrencileri, düzenledikleri programla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladı.
Niyaz Usta’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle okullarda çocuklar bayramlarını doyasıya kutlamaya devam ediyor. Niyaz Usta İlköğretim Okulu öğrencileri, düzenledikleri programla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladı.Öğrenciler hazırladıkları birbirinden güzel halk oyunları, dans gösterileri ve çeşitli şiirler ile hem öğretmenlerinden hem de ailelerinden tam not aldı.

DÜNYADA İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI

Programda konuşan Okul Müdürü Mehmet Çoban, “Çocukları için anlamı büyük olan 23 Nisan’ı he birlikte yaşıyoruz. Unutmayalım ki çocuklarımız geleceğimizdir. Geleceğimize sahip çıkmak zorundan olduğumuz şu günlerde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyuyoruz. Bundan tam 97 yıl önce bugün milli egemenliğin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve cumhuriyete giden yollar inşa edilmiştir.  Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır” diye konuştu.

15 TEMMUZ’U ASLA UNUTMAYIN

Atatürk’ün geleceğimizi çocuklara emanet ederek çocuklara olan güvenini gösterdiğinin altını çizen Çoban, “Ülkemizin zor süreçten geçtiği bu dönemde ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında her zamankinden daha fazla cumhuriyetimize sahip çıkma mecburiyetimiz ortadadır. Daha dün 15 Temmuz’da olanlar her an tetikte olmamız gerektiğini içerde ve dışarda saldırmaya hazır hainlerin olduğunu asla unutmayınız. Rabbimize hamdolsun ki tarihin akışı içerisinde dün olduğu gibi bugünde vatanına sahip çıkan ve bunu canlarını feda ederek gösteren vatan evlatlarımız bulunmaktadır. Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanın gelecekteki sahipleri olan nesiller karşımızda durmaktadır. Ne mutlu bizlere ki bu günde ülke sevgisiyle gözleri parlayan nesilleri görüyoruz” şeklinde konuştu.

MİLLET OLARAK ÜZÜNTÜDE VE SEVİNÇTE BİR OLDUĞUMUZ GÜNLER

Çoban şöyle devam etti; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı birlik ve beraberliğimiz, millet olarak üzüntüde ve sevinçte bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini koruyup geliştirerek, yarınlara taşımalıyız. Sizlerin tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevleri bellidir. O da vatanını canınız kadar sevmektir.”

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ