Nobel Beyaz Baretliler'i hayal kırıklığına uğrattı

Suriye'de rejim güçleri ve müttefiklerinin sivilleri hedef alan şiddetli hava saldırılarında canlarını hiçe sayarak hayat kurtarmaya çalışan "Suriye Sivil Savunma Teşkilatı", Nobel Barış Ödülü'nü alamamanın hayal kırıklığını yaşadı.
Nobel Beyaz Baretliler'i hayal kırıklığına uğrattı

Suriye'de "Beyaz Baretliler" olarak da bilinen teşkilatta gönüllü çalışan gençlerin bir kısmı, Nobel Barış Ödülü'nün açıklandığı töreni Halep'in Tarık el-Bab semtinde heyecanla takip etti.

Norveç Nobel Komitesi'nin ödülün sahibini duyurmasına kısa süre kala bilgisayarlarının ekranlarına kilitlenen gençler, ödüle Kolombiya Başkanı Juan Manuel Santos'un layık görüldüğünün açıklanması üzerine büyük hayal kırıklığı yaşadı. Sivil savunma ekibinde yer alan bazı üyeler, bu karar karşısında göz yaşlarına hakim olamadı.

AA muhabirine konuşan Beyaz Baretliler gönüllüsü İbrahim Ebu Leys ise bugünün onlar için önemli olduğunu ancak Nobel Barış Ödülü'nün kendilerine verilmemesini o kadar da önemsemediklerini söyledi.

Ebu Leys, "Bugün bizim için önemli bir gündü. Doğru, biz Nobel Barış Ödülü'nü kazanamadık, ama pek de önemsemiyoruz. Önemli olan işimize devam ediyor olmamız. Biz bu işi insanlara inandığımız, onları sevdiğimiz için yapıyoruz. Bu ödülü alalım veya almayalım ömrümüzün sonuna kadar da gençlerin, çocukların barışı için bu işi yapmaya devam edeceğiz." dedi.

"Rejim güçleri Hama'daki sivil savunma merkezini bombaladı"

Öte yandan, Nobel ödüllerinin açıklandığı saatlerde rejim güçleri Hama'daki sivil savunma merkezini bombaladı. Saldırıda merkez kullanılamaz hale geldi.