Numan Kurtulmuş’tan Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosunun ülkesine dönmesine ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin ülkesine dönmesi ile ilgili, "Soruşturma başlatılmış...
Numan Kurtulmuş’tan Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosunun ülkesine dönmesine ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin ülkesine dönmesi ile ilgili, "Soruşturma başlatılmış ve kendisi şüpheli konumuna düşmüşte Türkiye buna göz yummuş değil. Soruşturma başlamadan ve şüpheli durumuna düşmeden Türkiye sınırını terk ediyor" dedi.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin Türkiye'den ayrılarak ülkesine dönmesine ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Bir arama kararı yok, şüpheli durumuna düşmemiş ve dolayısıyla onu Türkiye'nin bir şekilde durdurup "hayır gidemezsin" deme imkanının uluslararası hukuk bakımından olmadığı bir süreçte yurt dışına çıkmıştır. Soruşturma başlatılmış ve kendisi şüpheli konumuna düşmüşte Türkiye buna göz yummuş değil. Soruşturma başlamadan ve şüpheli durumuna düşmeden Türkiye sınırını terk ediyor. Türkiye olarak ortaya çıkacak en ufak bir detayı hiçbir şekilde atlamayacağımızı, örtmeyeceğimizi, dünya kamuoyu ile paylaşacağımızı ve bu bilgiler kesinleştikçe de soruşturmanın detaylarını, ne gerekiyorsa onun yapılacağının bilinmesini isteriz. İçimiz kan ağlıyor, kabul edilebilir bir şey değil. Suudi Arabistan yetkililerinin dünya kamuoyuna karşı bir açıklama yapma mecburiyeti vardır. Bilmiyoruz, görmedik demek yetmez. Ümit ederiz ki düşündüğümüz, kamuoyuna yansıdığı gibi değildir" ifadelerini kullandı.

İHA