Nur Ertürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazılan şarkıyı yorumladı

Türk Halk Müziği sanatçısı Nur Ertürk, vefat eden söz yazarı Hamza Dekeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı "Uzun Adam" şarkısını seslendirdi.
Nur Ertürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazılan şarkıyı yorumladı

Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bergen, Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur gibi isimler tarafından yorumlanan "Bu da geçer", "Konuşsana birtanem", "Dayanamam", "Ceza", "Sabret gönlüm" ve "Gülmemiz gerek" gibi eserleriyle tanınan söz yazarı Dekeli'nin geçen ay, 66 yaşındayken hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Dekeli'nin hayattayken, kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan için şarkı okumak istediğini ve bunun için yardımına ihtiyacı olduğunu söylediğini aktaran Ertürk, "Bunun müziğe tekrar dönmem için bir motivasyon olacağını da düşündüm. Bana, bunun kendisi için de şeref verici olduğunu, bundan dolayı onur duyacağını söyleyen merhum Dekeli, yaklaşık 1 ay sonra bana, şarkının sözlerinin hazır olduğunu söyledi. Ben de bu haberle çok mutlu oldum." diye konuştu.

Ertürk, Hamza Dekeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan için kaleme aldığı "Uzun Adam" adlı eserin, aranjör Ceyhun Çelik tarafından bestelendiği dile getirerek, şarkıyı yorumlamanın kendisi için onur verici olduğunu ifade etti.

sanatci-erturk,-cumhurbaskani-erdogan-icin-yazilan-sarkiyi-yorumladi-haber.jpg

Eserin bestelenmesi için Çelik ile stüdyoya girdiklerini belirten Ertürk şunları anlattı:

"Büyük bir heyecan ve istekle, parçanın bestelenmesi aşaması da yaklaşık 1 ayda tamamlandı. Merhum Dekeli'nin en büyük arzusu, parçayı Sayın Erdoğan'a sunmaktı. Kendisi takdir-i ilahi sonucu yaklaşık 1 ay önce aniden vefat etti. Şarkı, merhum Dekeli'nin son eseriydi. Hastalığı döneminde bize parçayı Cumhurbaşkanımıza ulaştırmamızı vasiyet etti. Biz de merhum Dekeli'nin vasiyetini yerine getirmek için daha çok çalıştık. Parçayı geçen hafta Yenikapı'daki iftar programında Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a takdim ettim. Kendisi de bu duruma çok memnun olarak bana teşekkür etti. Cumhurbaşkanımız, çok değerli bir devlet adamı ve çok önemli özelliklere sahip. Ben de parçayı tüm samimi ve içten duygularımla dile getirdim. İnşallah parça kısa sürede geniş kitlelere ulaşarak müzikseverler tarafından beğenilir."

- "Eser, nihavent makamında bestelendi"

Türk Halk Müziği sanatçısı Nur Ertürk, eserin Türk Sanat Müziği'nin "Nihavent" makamına göre bestelendiğini belirterek, "Önce parçayı okuyup okumamakta tereddüt ettim. Parçaya inandığım için büyük bir şevk ve istekle okudum. Ortaya güzel bir eser çıktı. Böylelikle ben de diğer alanlarda da müzik yorumlayabileceğim gerçeğiyle yüzleşmiş oldum. Belki bundan sonra Türk Sanat Müziği de okumak isteyebilirim. Çünkü dinleyenler ses tonumun parçayı yorumlamakta çok başarılı olduğunu söyledi." dedi.

Şarkıya yönetmen Erkan Nas tarafından çekilen klibin, televizyon ve dijital platformlarda Ramazan Bayramı sonrasında yayımlanacağı bilgisini veren Ertürk, "Şarkı benim çok içime sindi ve şarkıyı inanarak okudum. Devletimizin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza bir nevi minnet duygularımı da aktarmış oldum böylelikle. Şarkıdan maddi bir beklentim asla yok. Tamamen gönül duygularıyla ortaya çıkmış değerli bir eser. Eserleriyle ülkemizde iz bırakan tüm devlet büyüklerine, kalıcı olmak adına böyle eserler yazılmalı. Umarım halkımız da parçayı beğeniyle dinler." diye konuştu. 

Nur Ertürk'ün yorumladığı eserin sözleri şöyle:

Güneş gibi doğuverdi/Gönüllere giriverdi/Adam gibi duruşuyla /Uzun adam oluverdi/Uzun adam büyük adam/Allah için güzel adam/Senin gibi benim gibi/Bizden biri uzun adam/Ne eşi var ne benzeri/Liderlerin lideri o/Zor günlerin adamı o/Ustaların ustası o/Uzun adam büyük adam/Allah için güzel adam/Senin gibi benim gibi/Bizden biri uzun adam