Nurettin Akmeşe: Recep Tayyip Erdoğan bizim Mehmet’imizdir

Mevlana Meydanı’nda halkın kutlu direnişine ortak olan AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Nurettin Akmeşe, “Tarihte çokça Mehmet’ler hayat sürdü. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan bizim Mehmet’imizdir” dedi.
Nurettin Akmeşe: Recep Tayyip Erdoğan bizim Mehmet’imizdir

AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Nurettin Akmeşe Mevlana Meydanı’nda açıklamalarda bulundu. Vatandaşlarla birlikte meydanda nöbet tutan Akmeşe, “Hayat bir kader üzerine yaşanır. Hepimiz içinden çıkamayacağımız bir kaderi yaşarız. Anne ve babamız, kardeşlerimiz bizim bir kaderimizdir. Bu zor ve acılı coğrafya da bizim hem kaderimiz, hem sorumluluğumuzdur hem de vatanımızdır. Tarihte çokça Mehmet’ler hayat sürdü. İçlerinden bir Mehmet kaderin hükmünü icra etmesiyle Bizans’ı alarak Fatih Sultan Mehmet oldu. Bir çağ kapandı, yeni bir çağ açıldı. Haçlılar bu fethin intikamını almak için şuanda bizlerle savaşıyor. Olan bu. Başka bir şey düşünmemize gerek yok. Bin yıllık kapanmamış bir hesap var ortada. Biz merhum Menderes’i, Erbakan Hoca’yı, Özal’ı içimizden çıkardık. Mehmet olarak çıkardık. Onları sevdik. Hem de karşılıksız sevdik. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan bizim Mehmet’imizdir. Hainler ona da kıymak istiyorlar. Siz de burada bunu durdurdunuz. Ey bu toprakların yiğit çocukları. Ey aydınlık yüzler. Ey vatanı için tanka direnen kahramanlar. Siz çelikten ölüm makinalarına direndiniz. Sizin varlığınız ve coşkunuz yeryüzüne örnek oldu. Varlığınızla Türkiye’ye umut bağlayan mahzun gönülleri sevindirdiniz. Siz bir umutsunuz. Siz milletin, ümmetin ayağa kalkmış vicdanlarısınız. Yeryüzü mazlumlarına direnme gücü verdiniz. Sizi canı gönülden kutluyorum” dedi.

“HAİNLER YENİ KERBELA PEŞİNDE”

“Bizden sonraki nesiller bu tarihi günü, sizin direncinizi ve heyecanınızı asla unutmayacaktır” diyerek konuşmalarını sürdüren Akmeşe, “Ey Konya’nın yürekli evlatları. Allah sizin gayretlerinizi bereketli kılsın. Ayağınızı hak üzerine sabit kılsın. Hain şer odakları Türkiye’nin parçalanmasını, Suriyeleşmesini istemektedirler. Allah onlara bu fırsatı vermedi. İnşallah vermeyecek. Haşhaşiler, Haçlı çocukları Türkiye’de iç savaşın çıkmasını istiyorlar. O hainler Türkiye’yi, bu güzel ülkeyi, bu aziz vatanı parçalamak istiyorlar. O şer odakları kardeşliğimizi bozmak istiyorlar. O haşhaşiler bizim içimizden seçtiğimiz kahramanları, Recep Tayyip Erdoğan’ı katletmek istiyorlar. Buna siz izin vermediniz. Allah sizin gazanızı mübarek eylesin. Gayretinizi bereketli kılsın inşallah. Bu hainler yeni Kerbela peşinde. Allah bize yeni acılar çektirmesin inşallah. Yeryüzü bu hainlerden temizleyecek hareketi sizler başlattınız. Size müjdeler olsun. Siz ümmetin kahramanlarısınız. Siz yüz akısınız. Hak yerini buluncaya, ihanet edenler cezalandırılıncaya kadar susmayacağız. Susmadık bundan sonra da haykırmaya devam edeceğiz. Bu küresel oyunu siz bozdunuz. Size de yakışan buydu. Milletimiz, soysuzların yaptığı ihaneti asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ