İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

O eski halinden eser yok şimdi!

O eski halinden eser yok şimdi!

Önemli görevde olan isimler, başarıda da başarısızlıkta da hep aynı görevi daha önce yürütenlerle kıyaslanır. Sizden bir önceki isim çıtayı yükselttiyse işiniz bir hayli zordur.

Konyaspor’da da işte bu durum yaşanıyor. Aykut Kocaman çıtayı öyle bir yükseltti ki, şampiyon bir takım bıraktı geride…

Mustafa Reşit Akçay’ın da işi o yüzden zor olacaktı. Her başarısızlıkta gözler bir Aykut hocayı aradı hani…

Peki, geçen yıllardan bu güne neler değişti? Bu konunun üzerinde durulması gerekiyor.

Mesela Serkan Kırıntılı, Aykut hoca takımda 1 sezon geçirdikten sonra geldi.

Serkan gelene kadar, Kaya Tarakçı ve Belec gibi kalecilerle 1 sezon geçirdi. Hatta devre arasında bir kaleci daha geldi. O da hali hazırlardan beter çıktı.

Aykut hocanın ikinci döneminin ilk yılında bu takımın sağ beki yoktu mesela… Ömer Ali Şahiner, Skubiç gelene kadar takımın sağ bekiydi. Yakında Serkan’ın yerine de eldivenleri giyebilir. Tam bir görev adamı oldu.

Aykut hoca geldiğinde takımda sol bekte yoktu. Mehmet Uslu’dan sol bek olmayacağını anlayınca Vukoviç’i defalarca sol bek oynattı. Ali Çamdalı stoper oldu, Jönsoon da yokluktan yine stoper oynadı. Bazı zamanlar 18 kişilik kadroya bakıldığında, kulübeden oyuna girip taktik değiştirebilecek oyuncuları bulmakta bile zorlandı Aykut hoca… Kibong’a sabretti, Selim’e vefakâr davrandı…

Bajiç haricinde gelen her forvetin sakatlıklarıyla uğraştı. Marica pert geldi, pert gitti. Rangelov sözleşmeyi uzatmayınca sakatlanma kararı aldı. Anadolu Selçukspor’dan Volkan Fındıklı’yı getirdi. Halil İbrahim Sönmez’i de takımda hep hazır bekletti. Geriye dönüp bakıldığında transfer döneminde takıma katılan oyuncu sayısı 5’i geçmedi. Çoğu için de bonservis ödenmedi.

Bugüne dönüp baktığımızda adama sormazlar mı? “Sen takıma 15 oyuncu transfer ettirdin, bu oyuncular ne zaman fayda sağlayacak?” diye…

Performansa bakıldığında 15 oyuncu transfer edilmiş gibi değil. Hatta giden oyuncuların yerleri bile doldurulamamış durumda… Milli maç araları vardı. Avusturya’da Erzurum’da da kamp dönemi geçirdin. Bu oyuncular neden hala takıma uyum sağlayamadı? Ezekiel’i gördüm maçtan önce 5 futbolcu ısınıyor.

O, “ Ben nereye geldim” diyordu. Moke ile Filipoviç ise sanırım lig bittikten sonra takıma uyum sağlayacaklar. Halil İbrahim Sönmez’i kiraladınız. Aldığınız adamlar, Halil İbo’nun yanına bile yaklaşamaz.

8 hafta geride kaldı. Hala her mağlubiyetin ardından “Zayıf yanlarımızı geliştirmemiz lazım, taktik anlayışımızın üzerine koymalıyız” cümleleri basın toplantılarında tekrarlanıyor. Mağlubiyetlerin ardı arkası kesilmezken de Konyaspor, her hafta birkaç sıra aşağıya geriliyor.

Aman dikkat! Bu ligde 18 takım var, 19. Sıra 1. Lig… Hoca, 15. Sırada olmaktan dolayı tedirgin olmadığını söylüyor. Ama 8. Hafta olmasına rağmen bile o sıralama Konyaspor’a yakışmıyor.

Ali Çamdalı konusuna da değinmek istiyorum. Hocaya sordum. “Bu sorunuza cevap vermek istemiyorum” dedi. Hatta “Allah’ım Ya Rabbim” dercesine bir de el hareketi…

3 sezondur başarısından söz ettiğimiz, “Milli takımı hak ediyor” dediğimiz Ali Çamdalı ne oldu da sizin teknik direktörlüğünüz döneminde gözden düştü? Burada sorunu Ali Çamdalı da mı aramalıyız, yoksa Çamdalı’nın disiplinsizliği ile geçmişte başarıları getiren eski teknik kadroda mı? Yönetim kadro dışı kalmasını iptal edebilir. Ama 21 kişilik listeyi de yönetim hazırlayacak değil ya? Mesajı çok net!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR