O haini MİT'in başına geçireceklerdi

O haini MİT'in başına geçireceklerdi

TSK içerisinde kümelenmiş FETÖ'cü vatan hainlerinin askeri kalkışmasının yankıları sürerken, FETÖ'cü askerlerin darbe girişiminin başarılı olması halinde hangi kurumlara kimi atayacağı konusu da netlik kazanmaya başladı. Elde edilen belgelere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırıyı yöneten Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, darbenin başarılı olması halinde MİT Müsteşarı olacaktı.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından tutuklanan hainlerin ifadeleri ve ele geçirilen bazı belgeler darbe girişiminin ardından neler yaşanacağına da ışık tutuyor. FETÖ'cü vatan hainleri ilk gece halkı sindirip, devletin işleyişini felç ettikten sonra seri görevlendirmeler yapacaktı. Ele geçirilen belgelere göre darbe sonrasında hangi vatan haininin hangi kuruma yerleştirileceğine önceden karar verilmiş. Bazı Bakanlıkların müsteşarlarının, İstanbul, Ankara ve İzmir valilerinin dahi belirlendiği belgelerde dikkati çeken bir ayrıntıda MİT'in başına geçirilecek isim de gizli.

Belgelere göre, darbe gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yapılan baskını yöneten ve Cumhurbaşkanı'nın 'ölü ya da diri ele geçirilmesi' talimatını veren sözde Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Türkiye'nin en kritik kurumlarından biri olan MİT'in 1 numaralı koltuğuna oturacaktı.

Hatırlanacağı üzere Sönmezateş, darbe girişimine karşı başlatılan operasyonlar kapsamında Ankara Gölbaşı'nda gözaltına alınmıştı.

liste-004.jpg

Kaynak: