Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

O Kaşkol Yenimahalle’de dikilmiş

O Kaşkol Yenimahalle’de dikilmiş

 

2012 yılının son yazısında böyle güzel bir yazıyı yazmayı bana nasip ettiği için Rabbime şükrediyorum öncelikle bunu ifade edeyim. İnşa Allah 2013 yılında güzel yazılarla sizlerin karşısında oluruz.

Ben bugünkü yazımda yeni yılla ilgili bir şey yazmayacağım, sadece aman akşamınızı Müslüman’a yakışır bir şekilde geçirelim, tefekkür edelim, ibadet yapalım diyorum. 

Gayya Kuyusu nedir? Gayya kuyusunun sakini olmak nedir? Uzun uzun bahsetmeyelim şu kadarını belirtelim; Rabbimiz “'Nihayet onların peşinden öyle bir nesil geldi ki bunlar nefislerinin arzularına uydular, namazı terkettiler. Bu yüzden ileride sapıklıkların cezasını görecekler, onlar gayya kuyusuna atılacaktır'' (Meryem 59. Ayet)  diyor bilginiz olsun.

Gayya kuyusu cehennemin en alt katında bulunan bir kuyu imiş. Diğer üst tabakalarda bulunan ve azap çeken insanların vücudundan çıkan tüm pislikler ve irinler buraya akmakta ve burada toplanmaktaymış. İşte nefislerinin hevası peşinde koşanları Yüce Mabudumuz buraya atacağını ifade ediyor. Ve Rabbimizin hiçbir vaadi sıradan bir vaat değildir, biz bugünle ilgili bunları ifade edelim ve güzel konumuza geçelim.

Bazen müthiş bir gün geçer. Allah’ım bana bu güzellikleri gösteriyor, Rabbim bizi bu güzelliklerle mutlu ediyor diye sevinirim. Cumartesi günü işte böyle bir gündü.

Konuyu geniş bir şekilde manşetten vermeye çalıştık. Sayın Başbakanımızın başarılı Konya seyahatini biliyorsunuz. Geçtiğimiz 16 ve 17 Aralık günlerinde Konya’daki temasları esnasında Başbakanımız Mevlana Meydanında halka hitap etmişti. Nerede ise 1 milyar lirayı bulan yatırımların toplu açılışı yapılmıştı, Mavi Tünel bitmiş Konya Ovasına bereket getirecek Göksu’nun Suyu Konya Ovasıyla buluşmuştu.

İşte o tören esnasında Başbakanımız bir kaşkol takmıştı. Hakikaten şık bir kaşkoldu ve o dakikalarda soysal medyada nerede ise herkes bu kaşkolun müthişliğinden bahsediyor ve Konya Büyükşehir Belediyesinde çalışan arkadaşlarımıza “ben de isterim” mesajları gönderiyordu…

Başbakanımız törenin sonunda o kaşkollardan törene gelen Konyalılara da epey dağıttı.

Evet, işte o kaşkollar (inanınız müthiş bir şekilde şaşırdım) Yenimahalle’de yapılıyormuş.

Hepimiz biliyoruz, Yenimahalle Konya’nın en sıkıntılı mahallesidir. İşte o mahalle geliştirilen projeler ile yeni ve farklı konularla anılmaya başlanıyor.

Yetkililerle görüştüm. İsimlerini vermemem konusunda rica ettikleri için yazmayacağım. Ama (Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı) SADAV’dan mutlaka bahsetmem gerekiyor.

Saygıdeğer Büyüğümüz Ercan Uslu Ağabeyimiz bana kızsa da bahsetmem gerekiyor. Sanki bahsetmezsem tarih beni sorgular gibi geliyor bana.

Yenimahalle’de onlarca proje geliştirmişler. Büyükşehir Belediye Başkanımıza projeyi sahiplendiği için teşekkür ediyor.

Sayın Başbakanımızın kaşkolu sahiplenmesi ile kaşkola karşı ciddi talep almaya başlamışlar. “Ayrıca kol düğmesi de üreteceğiz” diyor.

Bir kooperatif kurmuşlar. Bu kooperatife mahalle sakinleri üye olmuş. İsmi, KONES, açılımı ise S. S. Toplumsam Üretim Mesleki Eğitim ve Küçük Sanat Kooperatifi…

Kooperatife mahalle sakinlerinden 500 hanım kardeşimiz üye olmuş. Müthiş çalışmalar yapıyorlar. Atölyeyi gezdim. Kurs merkezlerini gezdim, beni o kadar etkiledi ki bu proje, izah etmem mümkün değil. Konya’da bıkmadan usanmadan, bütün engellemelere rağmen iyi işler yapmaya çalışanları görünce öyle seviniyorum ki izah edemem.

Ercan Ağabey yeni açacakları yerde belki binlerce bayan kardeşimize ulaşacaklarını söylüyor. “Buraları düzeltecek olan, bayanların iradesidir” diyor. “Zira buradaki bayanlar çocuklarının uyuşturucu tacirlerinin oyuncağı olmasın istiyorlar” diye, ekliyor.

Aslında yapılanları medya ile hiç paylaşmamışlar. Yapılan işlerin medyatikleşmesinden korkuyorlar ama ben yine de gazeteciliğime yeniliyorum ve oradaki o güzellikleri sizlerle paylaşmadan edemiyorum.

Bir hocamız bize, “birisi bu insanları aşağıladı. Ben ‘sana ne oluyor, Rabbim bu insanlara akseni takvim (yaratılmışların en güzeli) demiş’ dedim” diyor.

Ben SADAV’da müthiş bir heyecan gördüm. Hala etkisindeyim, Yüksekova’dan gelen 10 tane kardeşimizi gösteriyorlar bize. Keşke Yüksekova’dan, Çukurca’dan, Şemdinli’den binlerce kardeşimizi Konya’ya getirebilsek ve sonra da onları o bölgelere hizmet için göndersek. Bin yıllık kardeşliğimizin sembolü olarak çalışsalar.

Suriye’den de yetimleri getireceklermiş. Bakıyorum, onlarca farklı proje için uğraşıyorlar.  

Konya’nın umudunu kestiği ve mahallenin içinden bile geçerken korktuğu Yenimahalle’den Başbakanımıza kaşkol yapacak bir sinerji çıkaran SADAV’ı ve SADAV’ın bu projesine sahip çıkarak her türlü desteği veren Konya Büyükşehir Belediyemizin değerli Başkanı Sayın Tahir Akyürek’i kutluyoruz.

İnşa Allah 2013 bütün İslam Aleminin güzel haberleri bolca duyduğu bir yıl olur. Tefekkür ile geçirilecek bir gecenin Müslüman’a yakışır en güzel yılbaşı akşamı olduğunu tekrar hatırlatıyor ve 2013’ün Müslüman Alemine ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyoruz…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR